Vi: Mas Comtal 2007, Celler Mas Comtal
DO: Penedès
Raïm:50% Cabernet sauvignon, 45% Merlot i 5% Cabernet Franc.
Elaboració:vi negre amb una maceració de 15 dies i un pas per fusta de 3 mesos “envellit en roure europeu i llarg sojorn en ampolla”. Entre cometes la cita textual de la contraetiqueta. Remarcable el llarg afinament en ampolla.
Va sortir al mercat l’any passat.
Grau:13º
Preu: 7 €
Tast: lluminós, mitja capa, color cirera amb reflexos teules; nas dolç i especiat; vi de mig cos suau a l’atac i molt ampli, persistent i ric en matisos, fresc -bona acidesa- i persistent, molt franc i llaminer. Deixeu-me ser sexista i dir-vos que és un vi deliciosament femení, afrancesat. Tot i que aquesta collita la trobo més mediterrània del que el recordava. A ma mare li agradarà, si el serveixo amb el decantador em dirà allò: Ai nen que aquest és de “Bordeaux”!
Glopets: un vi de Joan Milà per començar l’any, un vi suposadament menor-l’Antistana a 13 € n’és l’interessant germà mitjà i encara ens deixem el Petrea el germà gran 25€- que li passa la mà per la cara a molts notables. Estic esperant que les lleixes del Club del Cep es tornin a omplir després del saqueig nadalenc per endur-me’n una caixa a casa. Un regal de Reis per vosaltres.
Aquest 2010 no perdeu el temps, els moments de plaer igual que la màgia de les Nits de Reis no són eterns. Saquegeu prestatges, assedegats obriu ampolles, empleneu les copes de Mas Comtal o de vins desitjats, oloreu fort, xarrupeu llarg i deliu-vos.
Salut i tortells
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!