Un regal dels bons
Vi: Ferrer Bobet 2006, Celler Ferrer Bobet
DO: Priorat
Raïm: Carinyena 70%, Syrah 30%
Elaboració: vi negre ecològic sense etiqueta elaborat amb raïm de vinyes velles, la fermentació té lloc en inox i en tines de roure per afavorir el posterior envelliment 15 mesos en bóta i un mínim de 11 mesos en ampolla.
Grau: 15º
Preu: 24€. Snif, snif…!
Tast: cirera picota viu i molt polit; nas molt elegant especiat, cedres i confitures, final de fusta fíníssim, evoluciona molt i a mi em falta nas; en boca és un prodigi d’integració, fruita madura, fusta, notes balsàmiques, sabors dolços, una fresca acidesa, notes minerals, torradets, em torna a faltar paladar. Feia temps que no bevia un vi tan elegant i al mateix temps tan intens.
Glopets: no acostumo a beure vins de més de 20 €, aquest va ser un regal dels 40 anys. Hi ha excepcions que paguen la pena. Tampoc bec gaires priorats pels mateixos motius. Aquesta volta em trec el barret dues vegades. Prou bajanades, és un vi excepcional. No us el perdeu.
Salut
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
Com bé dius és un senyor vi, el vaig provar fa un més aprox. a casa d’un amic que havia estat uns dies pel Priorat, és per treure’s el barret!. També va portar un vi molt interessant, Finca Fontanals (producció molt petita) 12€, “termendu”, llàstima que per aquí és molt complicat trobar-lo, si el veus compra’l, molt recomanable.
Per cert, fa temps que segueixo el teu blog, està de PM!
Salut.
Felicitats pels 40!!!!