Viníssim

bloc de vins

Quindals 2006: un èxit

14 de juliol de 2010

Tinc una dèria per correr, i una de les coses que m’agrada més és fer-ho per llocs desconeguts. Fa 10 o 15 anys passava uns dies de final d’estiu al Port de la Selva i corria cada dia per les cales, platges i camins de ronda. Un dia vaig anar terra endins, corria cap a la

Llegir més

Pd’a 2007: Picapoll d’Acàcia Vinyes Centenàries

5 de juliol de 2010

Del Pla del Bages ens arriben notícies: El Picapoll raïm blanc autòcton, ben recuperat i senyera de la DO es reinventa amb un pas per fusta d’acàcia. Un raïm antic de vinyes centenàries que abraça les noves tendències pel que fa  l’envelliment en fustes “noves”, o potser no tan noves , diguem-ne recuperades com el castanyer

Llegir més

Vins de Sant Joan

25 de juny de 2010

Fa dies que surten apunts molt llargs, avui toca parlar dels vins del sopar de Sant Joan i punt: Giró blanc 2009: varietat mallorquina recuperada, Fra Juniper Serra la porta a Califòrnia on junt amb la malvasia esdevingué un dels primers Mission’s Grapes amb la malvasia. A Giró Ribot n’han fet un blanc molt xulo, per

Llegir més

Tast a cegues de trepat. Presentació del Sargantana 2009

8 de juny de 2010

Sargantana és el fruit d’una vinya maltractadauna vinificació gamberra,un acte d’amor d’una colla d’amicsque estimen la terra i el viAvui els de la Cooperativa de la Serp hem tastat el nostre Sargantana, vi negre de Trepat, amb un pensament de Garnatxa, després de 4 mesos de bóta i un repòs en ampolla de dos mesos. Teníem ganes

Llegir més

Mandó: Can 28 Mas Candí 2007, Penedés

25 de maig de 2010

28 diesés una vella històriad’un mas de Bellcaire de l’Empordà,on neix aquest vi Varietat 100% mandó Varietat antiga catalana, cultivada abans de la fil·loxerai no recuperada per la seva escassa productivitat   A Viníssim ens agraden els vins amb història aquest Can 28 com a mínim en té dues la del seu raïm i la del

Llegir més

Sinols Negre 2009, l’Empordà més jove i golós

16 d'abril de 2010

I amb això ja ho hem dit gairebé tot. La secció de vins del supermercat Bonpreu de Sant Pere Pescador ens va recomenar aquest vi a 3.50€ la tirada. Quina alegria trobar vins com aquest al super. Fora hora que n’aprenguèssim tots plegats compradors, venedors i elaboradors. Ja coneixia els vins del celler, i m’estimo molt el

Llegir més

JA TENIM VI DE L’ANY A VINÍSSIM: ANTIC CASTELL 2006.

6 d'abril de 2010
Sense categoria

VISCA LA TERRA ALTA! El celler cooperatiu de Gandesa ens porta a la copa aquest Antic Castell un cupatge de garnatxa, carinyena  i syrah amb una bóta de tres mesos i com podeu veure un llarguíssim afinament en ampolla, a 3.95€. Un luxe. Enguany hem tastat i tastarem vins millors, més rodons i més exquisists. Però valdran

Llegir més

VI I DEMOCRÀCIA AL MONTSANT: CINGLES BLAUS

19 de març de 2010

Objectiu democratitzar el vi: Parlem de la recerca dels vehicles de comunicació i els criteris de producció que ens acostin a la major quantitat de consumidors, àvids i curiosos, però que es puguin sentir exclosos d’un discurs que sembla ser sol per a coneixedors. Democratitzar el vi és desmitificar-lo i fer-lo pròxim. Per això en

Llegir més

La Milana 2005, Albet i Noya, DO Penedés

5 de febrer de 2010

Conec pocs enòlegs, segurament els puc comptar amb els dits d’una ma. D’aquests almenys tres han passat per Albet i Noya. Mai m’havia plantejat un celler com un viver d’enòlegs. Però aquí en tenim un exemple. El mestratge ecològic del celler s’estén i millora les pràtiques en l’elaboració de vins arreu del principat i les illes. Personalment

Llegir més

Pedradura 2004: 100% Marselan al Massís del Garraf

11 de gener de 2010

Vi:Pedradura 2004, Celler Can Camps Olivella ( Massís del Garraf)Raïm: Marselan 100%Grau:13.5ºPreu: 10€ Primer el raïm: Marselan:  aquesta varietat és un creuament (híbrid) entre cabernet sauvignon i garnatxa creada pel INRA francès l’any 1961. Tot i que no està molt estesa, es cultiva molt a la zona francesa del Languedoc-Roussillon. Els raïms són de mida

Llegir més