Viníssim

bloc de vins

Orto 2008

20 de novembre de 2010
Sense categoria

“La gent no sempre menja filet… fem vins honestos” Vi: Orto Negre 2008, Celler Orto Vins  DO: Montsant Raïm: Garnatxa 53%, Carinyena 28%, Cabernet 12 %i Ull de llebre 7% Elaboració: vi negre amb un pas per fusta curt de 3 mesos en bótes de quart any. Grau: 14º Preu: 9€ Tast: roig rubí; gerds,

Llegir més

Vi Novell del Celler del Masroig: Matem al porc!

11 de novembre de 2010

“Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi” Vi: Vi Novell, Celler del Masroig DO: Montsant Raïm: Carinyena 40%, Garnatxa 40%, Ull de llebre 20% Elaboració: vi novell vinificat amb maceració carbònica. Grau: 13º Preu: 5€  Glopets: Olors de violetes, cireretes i pegadolça de regalèssia, d’aquella que compràvem a Andorra o a Perpinyà, plana,

Llegir més

ODYSSEUS 2005

6 de novembre de 2010

Vi:Odysseus 2005, Ithaca VinsDO: Priorat Raïm:garnatxa, carinyena, una mica de cabernet sauvignon, petit verdot i touriga nacional testimonials. Elaboració: maceració i fermentació en bótes obertes de 400l amb trontolls constants, i posterior envelliment a les mateixes bótes. No hi ha control de temperatura en el curs del procés de vinificació. Grau: 14.5º Preu: 18.25€ Glopets:aquest

Llegir més

Via edetana 2007: més garnatxa grisa o peluda …

2 de novembre de 2010

On hi ha pel hi ha alegria, tornem a trobar-nos amb dues belles i velles amigues. La garnatxa peluda o grisa, i la Via Edetana. Vi: Via Edetana 2007, Celler Edetària. DO: Terra Alta Raïm: Garnatxa peluda 35%, Garnatxa Negra 35%, Carinyena 35%. Elaboració: vi negre elaborat amb raïm de vinyes d’entre 20 i 40

Llegir més

Crònica del Tast Correllengua 2010: trinquis de tap de suro a TENTIPOTENTI

30 d'octubre de 2010

Atansa’t, amic, no et decandeixis. I vosaltres també, senyors: heus aquí el xarel·lo, el do de les vinyes àuries de Sinera, tramès, sense reparar en despeses, dels propis prodigiosos cellers de can Nineta. Beveu-ne a TENTIPOTENTI, que ningú no es constrenyi. Beveu a pòtils, si voleu, car no m’acabareu els barralons.   (Primera història d’Esther, Salvador

Llegir més

Paradetes 2006: el fruit de la terra ens visita

10 d'octubre de 2010

Ahir vaig sopar amb els meus amics. En Robert, fuster mariner, boletaire i caçador, ens va portar fruits del Montnegre: rossinyols amb botifarra esparracada, ous de reig filatejats amb vinagreta i picada de pinyons, i un civet de cabirol i senglar -caçats per ell- d’aquells que només es couen amb moltes hores, més dies, mil

Llegir més

Verema 2010 a la Cooperativa de la Serp

19 de setembre de 2010

Ahir, després del diluvi de divendres i que els rials bramessin tota la nit. Els déus van ser justos amb els tristos mortals i ens va permetre veremar. Enguany la collita ha estat bona: 300 litres de moscatell, 240 kilos de garnatxa -aquest any sí-, i 800 kilos de trepat. entre 12º i 14º, i

Llegir més

Somdinou 2006: Garnatxa grisa?

15 de setembre de 2010

Tinc debilitat pels raïms poc comuns, la garnatxa grisa – una mutació de la garnatxa negra- és típica de la Catalunya Nord i a Banyuls i Cotlliure és present a vins dolços i secs blancs. L’excepció ha estat trobar-ne al Principat i per la meva sorpresa participant del cupatge d’un vi negre. M’hi vaig llançar

Llegir més

Perafita Picapoll 2009

6 de setembre de 2010

“Es rims fruiten vins elaborats amb molta estima”  No us perdeu la presentació del celler Martí Faixó una delícia enològica i lingüística. Ara que parli el vi. Vi: Perafita Picapoll 2009, Celller Martí Faixó DO: Empordà Raïm: picapoll 91%, moscatell d’alexandria 9% Grau:  13º Preu: 9.85€ Tast: groc palla, amb reflexos verdosos; nas amb fruita d’estiu i notes

Llegir més

Dinarells Negre 2009: el vi de la casa

30 d'agost de 2010

Vi: Dinarells negre 2009, Cooperativa de Garriguella. DO: Empordà Raïm: Garnatxa 50% Cabernet 35% Merlot 15% Elaboració: vi negre sense bóta amb maceració de 6 a 10 dies segons la varietat, que fermenten i es vinifiquen en inox per separat. Grau: 13.5º Preu: 2.5€ a la botiga, 8€ al restaurant. Tast:color cirera fosc amb tonalitat violàcia;

Llegir més

Menorca i Facebook

24 d'agost de 2010

Corren els dies d’agost i l’estiu tot i la seva plenitud s’escapa. Ens treiem la mandra a base de sopars i dinars, platja i amics. Comença a ser hora de posar-se les piles, el curs és a tocar i no només l’escolar. Iniciem la temporada amb canvis i notícies. Primer punt: Viníssim ja és a Facebook,

Llegir més