Viníssim

bloc de vins

24 de desembre de 2009
1 comentari

Celler de Capçanes: Mas Collet 2006 i Bon Nadal

Sense Les cooperatives tarragonines i de l’Empordà el paisatge vitivinícola del país seria ben diferent. Nascudes de la necessitat post-filoxèrica, han permés que almenys una part del nostre patrimoni enològic s’hagi mantingut i tant el paisatge que disfrutem com els nostres pal·ladars ho agraeix moltíssim. Tanmateix la seva evolució d’elaboradors de vins de granel vers els vins  de qualitat ha estat imparable, i lluny de seguir el camí de les grans marques n’han obert un de nou que ha arrossegat petits i nous productors cap a una revaloració del terrer i les varietats de raïm autòctones. Són les cooperatives que lluitant contra l’abandonament que patia el camp han fet bandera de la seva indepèndècia fins a liderar la producció de vins a les zones menys “glamoroses”.

La història del celler de Capçanes és ben curiosa: és la d’una cooperativa  local que esperonats per un encàrrec d’elaborar vi Kosher -vi apte pel consúm segons els preceptes jueus, la producció del qual és vigilada per un rabí- renoven instal·lacions, i les aprofiten per iniciar-se en la producció de vins de qualitat. Aquest és el seu inici i 15 anys més tard, ens trobem amb un celler cooperatiu que posa al mercat una de les games més variades- 15 vins entre secs i dolços- i amb millor relació qualitat preu de casa nostra.    

Tastem doncs un dels seus vins de gama mitja el Mas Collet 2006

Vi: Mas Collet 2006, Celler de Capçanes

DO: Montsant

Raïm:  Garntaxa 30%, Carinyena 30%, Cabernet Sauvignon 20% i Ull de Llebre 20%.

Elaboració: vi negre amb una fermentació de 15-20 dies i un pas per bóta de roure americà i francès de 8 mesos.

Grau:14º

Preu: 6.75€

Tast:   color fosc tirant a pruna; nas de fruita vermella, compotes i torrats de la bóta. El pas de boca és estructurat i mineral , però amablement garnatxós, persistent.

Glopets: aquest Mas Collet, com tota la gama mitja dels de Capçanes, són vins que t’alegren el dia, la setmana o qualsevol apat. Treballen sobretot la garnatxa blanca i negre i estant ben elaborats, tenen una presentació moderna i preus correctes. M’agradaria que fos fàcil de trobar aquest vins o de similars arreu -botigues, supermercats i restaurants-, aleshores els vins catalans “els dels ulls tancats” del spot televisiu de Roger Viusà i l’Incavi ens farien la vida més agradable. Del seu vi gran,el Cabrida, ja en parlarem un altre dia.

No ho dubtis amb els ulls tancats o ben oberts agafa el Mas Collet pel coll, aboca’l a la copa, olora fort, xarrupa llarg i deleix-te.

Salut i Bon Nadal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!