Viníssim

bloc de vins

Llavors 2007, Celler la Vinyeta

12 de setembre de 2009

Sembla ser que després de molt perseguir el Punt i a Part d’aquest celler,Vi del Centenari de la Costa Brava, haurem de fer ídem i oblidar-nos d’ell una temporada, perquè s’ha exhaurit. Llavors l’opció que tenim és tastar aquest Llavors 2007. Un joc de paraules que juga amb els distints significats atribuïts als noms del vins del celler a la

Llegir més

CERCIVM 2007: UN CERÇ ESMOLADÍSSIM FUETEJAVA…

9 de setembre de 2009

…l’Empordà i el record. Cercivm el nom d’un vi, en aquest cas una excusa… Vi: Cercivm 2007, Celler Mas Llunes. DO: Empordà Raïm: Cabernet Sauvignon (15%), Samsó (25%), Garnatxa (30%), Merlot (10%) i Syrah (20%). Elaboració: vi negre amb un pas per fusta de 4 mesos en roure francès semi nou. Grau: 13,5º Preu: 5,40€ Tast: color rubí amb

Llegir més

NEGRE TREPAT 2007, CAVA ANDREU

31 d'agost de 2009

Torno a tastar el negre de trepat de Carles Andreu, hem tornat a Pira. El que em fascina més d’aquest vi és com fon les olors cítriques de la varietat amb la fusta, i les tradueix en espècies i pebre. Com el pas de boca parla de seda, deixant que el fruit madur de la vinya

Llegir més

LA VALL DEL RIU CORB: ANALEC 2007 LA ROMIGUERA

24 d'agost de 2009

L’esperàvem i ja el tenim aquí, havíem parlat d’aquest vi, del seu enòleg, Xavier Figuerola, i del vi que elabora a Formentera, Cap de Barberia. Havíem vist construir el celler i tastat el seu cava. Potser havíem passejat entre el ceps, per La Romiguera, la finca o el clos si no vaig errat. I vosaltres

Llegir més

UN TAST DE MENORCA: BINITORD BLANC 2008

19 d'agost de 2009

Aquest vi te un cop amagat, troba’l! Vi:Binitord Blanc 2008, Celler Binitord DO: Vi de la Terra de l’Illa de Menorca Raïm:Merlot, amb un petit cupatge de Chardonnay i Macabeu Elaboració: vi blanc sense bóta, amb la particularitat que el merlot està vinificat en blanc. Grau: 13º Preu:7.75€ l’ampolla de 50cl. Tast: groc palla lluminós;

Llegir més

Vins de la Terra de l’Illa de Menorca 2008

17 d'agost de 2009

Enguany hem fet vacances una altra volta a l’illa de les platges, vaques i cavalls i, com cada any, hem ampliat les nostres notícies dels vins de l’illa. Com a tot arreu, l’aparició de nous cellers és més norma que novetat. El nombre de visitants en recerca de tipicitats, fa que els vins siguin un marc

Llegir més

AUZELLS 2008: RAÏMS MOLTS RAÏMS

10 de juliol de 2009

Vi: Auzells 2007, Celler Tomas Cusiné DO: Costers del Segre Raïm:  32% macabeu, 19% sauvignon blanc, 16% parellada, 10% viognier, 8% chardonnay,  8% müller turgau, 3% muscat, 2% riesling, 1% albariño i 1% rousane . Elaboració: els raïms un cop veremats els refrigreren abans del desrapat i el premsat. Fermentació de les diferents varietats per separat a 16 ºC de

Llegir més

14 REGALS

8 de juliol de 2009

Bocabadat, els meus amics em van deixar bocabadat. La collita dels 40 ha estat espléndida: DO EmpordàComabruna 2004Oliver contí 2003DO Costers del SegreAuzells 2007Geol 2006Analec La Romiguera 2007Saó Expressiu 2006 DO Montsant Coca i Fitó 2006 DO PenedésLa Milana 2006Pardas Negre Franc 2006 DO PrioratFerrer Bobet 2006 Vi de la Terra de MallorcaQuíbia 2007AN/2 2006 MagnumÀn

Llegir més

QUÍBIA 2008: HEY QUÍBERS! HEY DJ! HERE WE GO!

2 de juliol de 2009

S’altre dia -deixeu-me salar que avui anem a Mallorca- vaig anar a un tast de vins del Celler de l’Àn Negra al Club del Cep d’Arenys de Mar. El tast anava a càrrec de Miquel Àngel copropietari del celler. De la seva xerrada em vaig treure molt de suc, de raïm i d’històries vàries que ell

Llegir més

40 anys, 4 vins

26 de juny de 2009

Avui celebro el meu quarantè aniversari. Porto mitja setmana cuinant pels amics i la meva família. La festa és al pati de Can Capdevila, el lloc que no m’ha vist néixer però m’ha vist créixer. Aquesta nit serà un dels resums de la meva vida: la gent amb  qui he conviscut i totes les històries que hem

Llegir més

Ull de Serp 2008: Visca el trepat!

19 de juny de 2009

Vi: Ull de Serp 2008, Vins del Rial. DO: Sense DO, localització: un rial sinerenc, el de la Serp. Potser l’útim que ens queda. Raïm: Trepat 90%, Garnatxa 10%. Elaboració: vi negre sense bóta, amb fermentació a 28º i maceració d’una setmana, repòs en dipòsits d’acer inoxidable i un afinament d’ampolla de 2 mesos. Grau: entre 11º

Llegir més

ÈTNIC 2006: UN MONTSANT “ETNICMÀTIC”

20 de maig de 2009

Nas 100% Montsant, pas boca sorprenent, fi i llarg. Un vi que no trobaràs arreu, però d’un celler ben conegut. Un enigma del Montsant, amb un ADN “etnicmàtic”. Vi: Ètnic 2006, Celler el Masroig. DO: MontsantRaïm: Samsó i Garnatxa. Elaboració: vi negre de vinyes velles amb 12 mesos de bóta de roure. Grau: 14.5º Preu:

Llegir més

UN APUNT SOBRE 3 VINS NEGRES JOVES DEL 2008

1 de maig de 2009

Ens arriben els primers vins del 2008. Any de sequeres, pluges tardanes, nits d’estiu fredes, maduracions complicades i viticultura miraculosa. Els 3 vins que comentem avui, en són una bona mostra. El clàssic: Joan d’Anguera 2008, DO Montsant, s’ens presenta igual d’interessant però menys golós que de costum amb un punt vegetal. Aquí van patir, és

Llegir més

SUMOOOOOOLLLLLLLL!

21 d'abril de 2009

Vi: Sumoll Rosat 2008. Celler Pardas DO: Penedés Raïm: Sumoll 100% Elaboració: vi rosat un 10% del qual ha passat en bóta de castanyer durant  4 mesos. Grau: 14º Preu: 7€ Tast: preciós color entre vermell i rosa, gairebé fluorescent; nas que barreja olors dolces amb notes  vegetals; el pas de boca és untuós i

Llegir més