Viníssim

bloc de vins

5 de juliol de 2010
2 comentaris

Pd’a 2007: Picapoll d’Acàcia Vinyes Centenàries

Del Pla del Bages ens arriben notícies: El Picapoll raïm blanc autòcton, ben recuperat i senyera de la DO es reinventa amb un pas per fusta d’acàcia. Un raïm antic de vinyes centenàries que abraça les noves tendències pel que fa  l’envelliment en fustes “noves”, o potser no tan noves , diguem-ne recuperades com el castanyer o l’acàcia. Això és innovació de la bona i reinterpretar la tradició i la vinya.

Vi: Pd’a 2008, Celler Solegibert

DO: Pla del Bages

Raïm: Picapoll 100%

Elaboració: vi blanc de vinyes centenàries amb un envelliment en bótes d’acàcia de 6 mesos

Graduació: 13º

Preu: 15€

Tast: groc palla pal·lid amb llàgrima mitjana; nas floral amb notes cremoses, fruita blanca i potser un final més cítric, fresc; el pas de boca és curiós, és un gran vi que no passa de la llengua, el que vull dir és que no explosiona al paladar, glicèric, i persistent amb una bona acidesa matisada per una fusta suau que embolcalla el vi sense tapar-lo, no hi ha torrats, potser algun fumet, potser d’acàcia.

Ara cerca aquest picapoll. I abans no et tornis foll, llença la teva PDA, oblidat de la Blackberry i tasta aquesta Whiteberry del Bages, emplena la copa, clava el nas, olora fort i busca l’acàcia, si saps quina olor té potser tindràs sort i la trobaràs, si no faràs com jo i una altre ampolla obriràs, xarrupa llarg i deleix-te.

Salut   

  1. Molt interessant tota l’experimentació de les varietats dels país (en el sentit ampli). A veure si un dia d’aquest em trec la son de les orelles i parlo de petis descobriments que he trobat aquest últims mesos.

    Salut i no et cansis de publicar de tant en tant 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!