Del Pla del Bages ens arriben notícies: El Picapoll raïm blanc autòcton, ben recuperat i senyera de la DO es reinventa amb un pas per fusta d’acàcia. Un raïm antic de vinyes centenàries que abraça les noves tendències pel que fa l’envelliment en fustes “noves”, o potser no tan noves , diguem-ne recuperades com el castanyer o l’acàcia. Això és innovació de la bona i reinterpretar la tradició i la vinya.
Vi: Pd’a 2008, Celler Solegibert
DO: Pla del Bages
Raïm: Picapoll 100%
Elaboració: vi blanc de vinyes centenàries amb un envelliment en bótes d’acàcia de 6 mesos
Graduació: 13º
Preu: 15€
Tast: groc palla pal·lid amb llàgrima mitjana; nas floral amb notes cremoses, fruita blanca i potser un final més cítric, fresc; el pas de boca és curiós, és un gran vi que no passa de la llengua, el que vull dir és que no explosiona al paladar, glicèric, i persistent amb una bona acidesa matisada per una fusta suau que embolcalla el vi sense tapar-lo, no hi ha torrats, potser algun fumet, potser d’acàcia.
Ara cerca aquest picapoll. I abans no et tornis foll, llença la teva PDA, oblidat de la Blackberry i tasta aquesta Whiteberry del Bages, emplena la copa, clava el nas, olora fort i busca l’acàcia, si saps quina olor té potser tindràs sort i la trobaràs, si no faràs com jo i una altre ampolla obriràs, xarrupa llarg i deleix-te.
Salut
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
Molt interessant tota l’experimentació de les varietats dels país (en el sentit ampli). A veure si un dia d’aquest em trec la son de les orelles i parlo de petis descobriments que he trobat aquest últims mesos.
Salut i no et cansis de publicar de tant en tant