Viníssim

bloc de vins

11 de gener de 2010
0 comentaris

Pedradura 2004: 100% Marselan al Massís del Garraf

Vi:Pedradura 2004, Celler Can Camps Olivella ( Massís del Garraf)

Raïm: Marselan 100%

Grau:13.5º

Preu: 10€

Primer el raïm:

Marselan:  aquesta varietat és un creuament (híbrid) entre cabernet sauvignon i garnatxa creada pel INRA francès l’any 1961. Tot i que no està molt estesa, es cultiva molt a la zona francesa del Languedoc-Roussillon. Els raïms són de mida mitjana, allargats i de color negre violaci. Presenta un vigor moderat i una producció mitjana. És adequada per a la formació en espatllera i s’adapta bé tant a climes secs com humits. Molt robusta i resistent als àcars, al oïdi i a la botrytis. Els vins són perfumats i rics en tanins; presenten aromes de cacau, fruites madures, grosella i gerdó.   

Un cop presentada la varietat parlem del vi. Viníssim és un  punt de trobada per paladars curiosos i valents, si la butxaca ens ho permet. La meva història amb el Pedradura és una d’aquelles d’encís i decepció. Quan vaig descobrir el vi: una presentació elegant i impecable, un  monovarietal d’un raïm poc conegut, elaborat al Massís del Garraf pels de Can Ràfols dels Caus mitjantçant un projecte paral·lel vaig veure que aquest era un vi dels meus.

 Tasto la collita del 2003 i acabo dient-li en Pou al Club del Cep que aquell vi no estava en condicions òptimes. He hagut d’esperar que sortís la collita del 2004, per tastar-lo de nou. L’espera ha pagat la pena, aquesta volta hi he trobat molt més suc. Suc del bo.

És un vi especial. Color a part, del tot normal. La resta és sorprenent. Heu de pensar en una tarda en plena canícula estival. Pal planteu-vos enmig d’una pineda, tanqueu el ulls i concentreu-vos en aquella olor de pinassa seca, resina i pols. Això més algunes notes dolces del raïm és el que han  resumit en aquest vi. En boca presenta un atac molt mineral i salí -estem parlant d’un vi del Garraf, un semi-desert de roca blanca i matolls-; tornen les notes de pi, barrejades amb herbes aromàtiques, potser orenga, i sabors més dolços i propis de la  garnatxa. Final persistent i agradable.

Una vinificació poc corrent, no pas per la maceració- 31 dies- o el pas per fusta 11 mesos, sinó pel llarg afinament en ampolla: 30 mesos. Un 2004 que tot just acaba de sortir al mercat. 

Un vi que t’espera, una pedra amb la que val la pena ensopegar més d’una vegada. Sigues valent, fes-te el dur o la dura, trepitja el Garraf, cerca aquest Pedradura 2004, emplena la copa, tanca els ulls és ple estiu, olora fort, mastega la pineda, xarrupa llarg i deleix-te.

Salut

  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!