Viníssim

bloc de vins

6 d'abril de 2010
Sense categoria
0 comentaris

JA TENIM VI DE L’ANY A VINÍSSIM: ANTIC CASTELL 2006.

VISCA LA TERRA ALTA!

El celler cooperatiu de Gandesa ens porta a la copa aquest Antic Castell un cupatge de garnatxa, carinyena  i syrah amb una bóta de tres mesos i com podeu veure un llarguíssim afinament en ampolla, a 3.95€. Un luxe.

Enguany hem tastat i tastarem vins millors, més rodons i més exquisists. Però valdran el doble, el triple o quatre vegades més. Seran memorables però no seran vins de l’any. 

El meu vi de l’any és aquell que et guanya el cor tot d’una, aquell que recomanes a tots els teus amics i parents. I si és un d’aquells que pel preu en podries beure cada dia, o comprar-ne un parell de caixes sense quedar-te sense vacances, doncs millor.

Tot bevent Antic Castell us  puc parlar de la seva amplitud, el cos, i la dolçor del raïm, garnatxa dixit, el cupatge li dóna persistència, i també podem dir cosa de la seva rusticitat. Fusta la justa. És un vi directe i franc al nas i en boca.

I amb franquesa us dic que ja havia tastat aquest vi altres collites, i que no m’havia agradat, era secot i un punt estellós amb defectes de maduració, premsa i bóta. Per això enguany m’agrada tant. Entenc que aquest vi és un salt endavant  en l’evolució del celler.

Ja fa uns quants anys que els despistats vam tenir notícia del Celler Cooperatiu de Gandesa quan en Parker li va donar més de noranta punts al seu vi jove -ull de llebre i garnatxa-. Diuen les guies que un dels grans vins de l’any al Principat és elaborat per aquest celler amb vinyes vellíssimes de samsó. “Puresa” n’és el nom, no cal que  el cerqueu fa dies que el van exhaurir.

El meu vi de l’any … fent memòria empleno les copes del record amb Via Edetana, Maduresa, Barranc de l’Infern o La Planella. Potser  al 2010 l’Ecològic de Binigrau hauria de fer costat a l’Antic Castell, però costa massa de trobar. 

 Ara no us atabalaré amb olors i sabors de mal tastador, però accepteu-me la recomenació, tasteu l’Antic Castell 2006 i tant si us agrada com si no digueu-me quin és el vostre vi de l’any.

Salut

* Acabo amb una curiositat, a veure si algú me la pot aclarir. Diu l’etiqueta que és aquest vi acaba la fermentació en bóta després d’una llarga maceració. Fins allà on arriben els meus minsos coneixements, les maceracions són força més llargues que les fermentacions; per tant la fermentació esmentada a l’etiqueta quina és? La malolàctica?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!