Berlín 2013 · Competició: “Vic+Flo han vist un ós”, de Denis Côté

FOTO © Ian Lagarde Vic+Flo han vist un ós, de Denis Côté

De curtmetratgista i crític cinematogràfic a Mont-real, Denis Côté debutà en el llargmetratge el 2005, amb Les états nordiques, encetant una filmografia que és una autèntica col·lecció de personatges excèntrics, en què combina ficcions (Nos vies privées, Elle veut le chaos)  i documentals (Carcasses, Bestiaire). Amb atípiques idees en la posada en escena i treballant atmosferes misterioses crea un món artificial dotat de la seva pròpia realitat, completament imprevisible. Entra en competició amb aquest film, sobre la complicada reinserció a la societat de dues dones que surten de la presó, havent estat íntimament molt unides durant el llarg període de reclusió que han patit.

Vic+Flo han vist un ós (Vic+Flo ont vu un ours | Vic+Flo Saw a Bear)

Director: Denis Côté. Guió: Denis Côté. Producció: La maison de prod (Quebec), Metafilms (Quebec). Durada: 1h30.

Repartiment: Pierrette Robitaille (Victoria), Romane Bohringer (Florence), Marc-André Grondin (Guillaume).

Sinopsi: La Victoria ha sortit de la presó i comença a caminar pel món lliure. La Florence ha acabat de purgar la pena i es retroba amb la dona amb qui va compartir anys d’intimitat entre les quatre parets del recinte penitenciari. En una cabana al bosc miren de refer-se i de reemprendre la vida. En Guillaume és l’agent de la condicional que se’ls ha assignat. Amatent a les seves confessions, va observant la inserció d’ambdúes dones, d’ambicions i temperaments cada vegada més diferents. Encalçada per fantasmes del passat, perilla la llibertat de Victoria i Florence…

***

BERLÍN 2013 Competició: Vic+Flo han vist un ós (al/ang)

Premis a Berlín 2013: Premi Alfred Bauer (a un film que obre perspectives).

***

Vendes internacionals: Films Boutique. Distribuïdores confirmades abans o durant Berlín 2013: pendent. Més informació: Facebook | Téléfilm Canada | Imdb (ang).

Informacions, incloses novetats de distribució: pendent.

Altres festivals: pendent. Altres Premis: pendent.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *