marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

6 d'octubre de 2015
0 comentaris

LA DEROGACIÓ QUE DIGNIFICA

El Parlament de les Illes Balears ha derogat avui horabaixa la Llei de Símbols, una iniciativa de l’anterior govern presidit per José Ramón Bauzá decretada amb l’única finalitat de desacreditar l’escola pública, els seus mestres i la llengua catalana, i de posar en entredit la llibertat d’expressió.

Hi han intervingut tots els grups parlamentaris amb les fonamentacions i les passions que cada grup ha considerat oportuna, però el Partit Popular –que no ha volgut entrar en l’objecte del debat- ha decidit abandonar l’hemicicle a l’hora de la votació. Es pot interpretar com es vulgui, aquesta espantada, però diu molt poc a favor de la responsabilitat política partitpopularista i de la importància que dóna al Parlament.

Hom hagués volgut que el diputat Antonio Gómez Pérez, que en el seu moment i com a vicepresident del Govern decretà aquesta infàmia, hagués intervingut per seguir defensant-la, si més no. El diputat Gómez va dir en el moment de la promulgació d’aquest tropell que “Consider que l’oposició té por de la llibertat, i la llibertat és deixar que els ciutadans, i en aquest cas els nins, puguin desenvolupar la seva personalitat sense cap tipus d’influència o de contaminació de cap pensament o manifestació política; d’això és del que tenen por“. Té por a la llibertat, ell?

El diputat Baltasar Picornell, de Podem, ha regalat una camiseta verda amb un llaç quadribarrat a Margalida Prohens, la portaveu del Partit Popular, que ràpidament l’ha amagada. I tanmateix, la té; i tanmateix la camiseta verda enllaçada segueix sent un símbol net, netíssim, de la dignitat en front de les tupinades.

Cal celebrar aquesta derogació i ara cal seguir el camí de la dignificació del país, del país quadribarrat, evidentment.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.