Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Arxiu de la categoria: port de Badalona

Convenis escolars desbloquejats i reforç Marina Badalona: darrer ple de l’any

0

En el #plebdn extraordinari d’avui, ara sí, el darrer de l’any, s’ha discutit un important reforç de l’empresa pública que gestiona el Port de Badalona, amb la la incorporació del Departament de Territori en l’accionariat. Badalona té a la zona del Gorg un repte de ciutat, i cal tenir un instrument fort per vetllar l’interés del municipi. Aquí un resum de la meva intervenció en vídeo.

El ple també ha aprovat les addendes que desbloquegen la inversió de 1,5M d’euros d’ajuts per part del Deprtament d’Afers Socials del Govern per a Badalona, dins el contracte programa de serveis socials, molt enfocades a la realitat de la ciutat de la pandèmia, i en especial al #sensellarisme. La regidora Anna Lara ha fet aquesta intervenció al ple.

El tema del ple, però, ha estat l’aprovació per part muncipal dels convenis amb el Departament d’Educació que impliquen la construcció avançada per part de l’Ajuntament de les escoles del (més…)

Gener 2019, repàs mensual de l’actualitat a Badalona

0

Dimecres 16 de gener em van entrevistar al repàs mensual d’actualitat que com a grup municipal d’ERC-Avancem MES realitzem al programa de la televisió local Badalona 360. Entre els temes tractats: les noves detencions irregulars a l’independentisme, el projecte del torrent de la Font, les novetats amb el projecte del port-canal i l’amenaça sobre els clubs nàutics de la ciutat. Va destacar també, en una part central de l’entrevista, els moviments existents en la política municipal de cara les eleccions del 26 de maig.

 

Un port més ben connectat amb la ciutat

0
Publicat el 2 d'agost de 2018

El mes acaba a #Badalona amb dues notícies molt importants:

✅ Dilluns es va aprovar el concurs per tenir redactat el projecte constructiu del pont damunt del canal del port. El Consell d’Administració de l’empresa municipal Marina Badalona el va adjudicar per 280.000 euros i s’adjudicarà abans d’acabar l’any. Les bases del concurs impliquen un canvi important en la manera com fins ara s’havia pensat el viaducte, ja que ara es planteja amb més accessos que se sumen als del canal. Concretament, es plantegen dos passos a Antoni Bori i al carrer Tortosa.
✅ Dimarts el #plebdn va autoritzar l’empresa municipal a adjudicar per 50 anys la parcel·la de la plaça de l’hotel. Ara només queda un tràmit al registre i que, presentada la nova documentació, la mesa de contractació faci l’adjudicació definitiva. Les obres podrien començar al llarg de la tardor vinent, amb un temps d’execució per a la plaça pública d’un any i pel que fa a l’hotel de dos.

Les dues notícies són fruit d’un treball de molts mesos i tenen un consens valuós de ciutat. Aquest mandat acabarà amb obres iniciades i amb l’acabament del projecte d’unió Port i Badalona definitivament encarat amb un projecte més obert a la trama urbana.

El govern d’ERC/Guanyem/ICV-EUiA a #Badalona va situar 3 canvis de pes en els seus tres anys de feina:

1⃣ Reduir efecte muralla del viaducte, previent accesos a Antoni Bori i Tortosa.
2⃣ Situar passera per vianants al Port a tocar Passeig Marítim, i desestimar la solució que fins ara hi havia i que implicava la interrupció del passeig, obligant al vianant a passar a l’altre costat de la via.
3⃣ No perdre propietat pública parcel·la hotel, que es cedeix en un dret de superfície de 100 anys (la finca de la plaça pública i de l’aparcament es donen en concessió de 50 anys).

5593