Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

[Setmana 43/2018] Coses que es mouen en habitatge, projectes que avancen i comunicació amb interrogants

0

[Setmanalment envio al meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 43 de 2018]

Celbració de les Noces d'Or a la ciutat, dijous.
Celebració de les Noces d’Or a la ciutat, dijous.

Aquests darrers dies s’han anat movent coses quant a habitatge en clau nacional i estatal, però amb clares repercussions en un municipi com el nostre.

El Govern de la Generalitat ha arribat a un acord amb l’Estat per aixecar dues lleis d’habitatge suspeses pel Tribunal Constitucional. Bona notícia! Es recuperaran recursos i garanties per: Intervenir en cas de desallotjament; expropiar temporalment #habitatge de grans propietaris que portin dos anys buit i obligar a reallotjar les persones desnonades en un lloguer social.

També s’ha fet pública aquesta setmana l’entesa pel 30% en habitatge. “Plena sintonia” del Departament de Territori i l’Ajuntament de Barcelona (i municipis en línia, com #Badalona) en la necessitat de tirar endavant la mesura del 30% #habitatge social i de treballar conjuntament per fer-la més forta jurídicament.

Per cert, en aquest enllaç podeu accedir a una relació que va aplegant, a mesura que els vaig arxivant, notícies i recursos sobre habitatge.

Obres i projectes que també van avançant
Les obres del lateral van avançant, ara ja a un ritme imponent. Aquesta setmana ha aflorat a les xarxes la incorporació des de president Companys pujant des de mar. Es va calcular i el gir no és possible pq no hi ha prou espai x complir els requeriments de maniobrabilitat i de seguretat. Tanmateix, i atès que (més…)