Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

L’independentisme i les 5 fases del dol

0

L’independentisme i les 5 fases del dol: negació (Europa no ho permetrà), ira (l’actual), negociació (entendre la correlació de forces), depressió (assumir tempo llarg) i acceptació (el primer pas per TRANSFORMAR la realitat: acceptar els condicionants en què treballem).

Seguim i seguirem, sí… perquè ‘acceptar’ no significa rendir-se ni resignar-se; significa entendre les eines i forces que tenim. Precisament perquè volem (necessitem!) la República com a projecte per millorar la qualitat de vida de tots… l’anàlisi realista i rigorós és imprescindible.

Com diu la màxima marxista, conèixer la realitat és el primer per a poder transformar-la.

Ponts epistolars

0

Un nen de tres anys (el meu fill petit) dibuixant una presó, i un nen de sis anys (el meu gran) a qui encara no sabem com dir-li q la mare de l’Agnès ha hagut de marxar de Catalunya per les seves idees.

Moments durs i difícils, de nou. He aprofitat per escriure a l’Oriol, un pont Badalona Estremera, via correu postal.

➡️ Aquí podeu accedir a totes les adreces dels presos per si ho voleu fer vosaltres.
➡️ I en aquest enllaç, llegir un article preciós dedicat a la Marta Rovira Vergés per part de l’exdiputada de Podemos Àngels Castells… descobrint que hi ha política en tot, també en les qüestions més íntimes.

[Setmana 13/2018] Reforç pressupostari de les polítiques d’habitatge a Badalona

0

[Setmanalment envio al meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 13 de 2018]

L’Ajuntament destinarà 8 milions d’euros per a la creació d’un Parc Públic d’Habitatge, obrirà una línia d’ajuts al lloguer per un import de 352.000 euros i reforçarà l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) i l’equip d’emergència de l’habitatge. Aquestes mesures per pal·liar el problema de l’accés a l’habitatge i als desnonaments es van presentar fa uns dies dins del Consell Municipal d’Habitatge.

Aquí us podeu descarregar la presentació, però a continuació podeu accedir al més destacat:

  • Per al 4r trimestre d’aquest any l’Ajuntament ha previst la convocatòria d’ajuts al lloguer amb una dotació econòmica de 350.000 euros. Aquest ajut és complementari de les convocatòries obertes de la Generalitat de Catalunya i permetrà ampliar a tot l’any els ajuts disponibles a la ciutadania.
  • Reforç de l’Oficina Local d’Habitatge amb una aportació suplementària de 320.000 euros per a aquest any i 267.000 euros per al 2019 i amb la contractació de més personal administratiu (2), 1 advocat/advocadessa, i un tècnic o tècnica aparellador especialista en la rehabilitació d’habitatges. En aquest sentit s’ha (més…)

Ple ordinari de març i de febrer de 2018

0

Ple ordinari del mes de març de 2018: desbloqueig condicionat de la subvenció al bàsquet base de la Penya (limitem avançament i demanem garantia), declaració institucional en suport a Proactiva Open Arms, pas endavant en l’adjudicació de l’hotel del port, suspensió de llicències per a clubs de fumadors, protecció de la Parròquia de Sant Jaume, una de les obres de referència de l’arquitectura dels 50 a Catalunya… i molt més. En els següents enllaços podeu ampliar la informació:

+ Notícia al web d’ERC.
+ Resum 2.0 de la sessió.
+ Ordre del dia.
+ Vídeoacta.

Ple ordinari del mes de febrer: El Ple avança cap a uns serveis socials més eficients i àgils i aprova un nou contracte de manteniment de l’espai públic. (més…)

[Setmana 12/2018] Pla d’inversions: estat de la qüestió

0

[Setmanalment envio als meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 12 de 2018]

Més de 300 persones han participat en les audiències públiques per explicar les inversions previstes a Badalona en els pròxims mesos, una informació que podeu ampliar en el següent enllaç.

En les trobades, obertes a la ciutadania, s’ha inormat de l’estat d’execució dels projectes en cadascun dels districtes de #Badalona. Aquí podeu ampliar la informació, tot descarregant-vos les presentacions.

(més…)

[Setmana 11/2018] Panorama local: recuperem fonts i preparem la platja

0

[Setmanalment envio als meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 11 de 2018]

Una setmana intensa, amb una efemèride notable, els 50 anys de la inauguració de l’autopista (aquí podeu accedir a un post ampliant la informació) i marcada també pel final de les sessions d’audiència públiques del pressupost d’inversions, que aquests darrers set dies hem celebrat als districtes 5, 3 i 6.

Més notícies de la setmana són:

😈 S’ha presentat el cartell de les Festes de Maig 2018 de , obra de Sandra Fernández, i el mocador, que enguany serà de color magenta.  Ah, i el hashtag de les festes, que ja ensenyen les orelles (o les banyes) serà:

🚧 Finalitzen les obres de reurbanització del carrer d’Isaac Albéniz, al barri de La Salut de També podeu ampliar la informació en aquest apunt al (més…)

Recuperem espais per a la ciutat

0

En les darreres setmanes hem inaugurat tres operacions de microurbanisme per ampliar voreres, superar barreres arquitectòniques i millorar il·luminació; les tres retornen la dignitat als carrers d’Abat Escarré (Sant Crist), Passatge Viñas (Bufalà) i Isaac Albéniz (La Salut), tres espais de la ciutat on l’accessibilitat i la seguretat eren evidents assignatures pendents. Les actuacions, incloses en el pla Recupera, no han tingut un pressupost elevat i el disseny (més…)

50 anys després, repensar l’autopista

0

Avui fa just 50 anys de la inauguració del primer tram de l’autopista del Maresme, una ferida oberta que ha marcat #Badalona durant dècades i q cal reorientar. Durant aquest any, l’Ajuntament organitzarà diferents activitats de debat, memòria i reivindicació.

Presentarem en breu un estudi que defineix propostes d’actuació i que ha elaborat a encàrrec nostre l’equip d’urbanisme de l’AMB. És un treball molt complet i un guió per abordar un debat de ciutat imprescindible. Com convertir el ‘mur’ en node de serveis i oportunitats.

El repte de l’autopista serà present també a la setmana de la Mobilitat i a la 48h Open House… però sobretot, ha d’articular el debat ciutadà. És un dels reptes clau de Badalona, i aquí la feina amb la FAVB i la seva comissió d’urbanisme és estratègica.

A continuació algunes de les polítiques endegades pel nostre govern aquest mandat, sol o en col·laboració amb altres administracions:

  • Hem desbloquejat FINALMENT l’acabament de les calçades laterals de l’autopista, pendents durant dècades. Ara mateix en obres la primera fase i el compromís d’abordar els reallotjaments de la darrera. Bona col·laboració amb el Departament de Territori i el seu secretari general per fer-ho possible.
  • També hem actuat a Abat Escarré, passatge en una situació de (més…)

[Setmana 10/2018] Panorama local: setmana de reeixida reivindicació feminista

0

[Setmanalment envio als meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 10 de 2018]

Una manera diferent d’aproximar-se a una setmana molt especial de reivindicació feminista. Interessantíssim fil de Twitter (descobert via Clara Forn Perramon) sobre Margarita Brender, una de les primeres col·legiades al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i coautora junt amb Barba Corsini dels pisos de Can Mercader a #Badalona, una proposta innovadora i encara referent en #arquitectura. Aquesta setmana és especialment oportú per fer-ho… però el problema de les #donesinvisibilitzades el tenim tot l’any. A la nostra ciutat, la manifestació de la #vagafeminista de dijous marca un abans i un després de la lluita pels drets de les dones. La gent d’ERC Badalona hi vam ser.

Per cert, Dolors Torrents i la la Fundació Badalona Capaç, han estat guardonades aquests darrers 7 dies amb el premi Trencant Invisibilitats 2017. Moltes felicitats a les guanyadores! 

Els efectes del 155

El Consorci Sud reforça el seu paper de futur com a eina al servei a la ciutat. El #155 ho ha posat en risc, però finalment ho hem desbloquejat després de 8 mesos. Per fi hem (més…)

Publicat dins de Badalona és un poble? i etiquetada amb | Deixa un comentari

[Setmana 9/2018] Panorama local: la Badalona que no surt a les postals

0
Publicat el 2 de març de 2018

[Setmanalment envio als meu canal de Telegram un resum de l’actualitat local des de la perspectiva del govern de Badalona i d’ERC, el partit que represento. Aquest és el contingut de la setmana 9 de 2018]

🌊 Tornem a tenir el pont del petroli obert després del temporal d’ahir. Però compte amb el vent, que avui ha provocat diferents afectacions de consideració a #Badalona (aquí un resum). La ciutat ha activat aquesta setmana el Pla Bàsic d’emergències municipal en fase d’alerta davant les condicions climatològiques i la possibilitat de nevades. Finalment la neu només va enfarinar alguns indrets de la nostra serrelada de Marina.

La Badalona que no surt a les postals

Tanmateix, deixeu que em centri en la postal que no és tan bonica i que no es comparteix amb tanta alegria a les xarxes socials. El fred i la pluja han afectat de ple tots els barris de la ciutat les darreres hores, també Sant Roc, on no para d’haver-hi talls de llum. Exigim a Endesa que faci el que calgui per resoldre el problema i que ningú passi fred per falta d’electricitat.

La creixent desigualtat propiciada per una crisi mal tancada conforma una Badalona que passa massa desapercebuda. A la ciutat hi ha més de 10 desnonaments cada setmana. La majoria es paren, però sense solucions definitives. La precarietat és alarmant i ja estructural.

El dramàtic comptador de la setmana aniria per aquí: dels 13 desnonaments comptabilitzats des de dilluns, quatre s’han aplaçat, 2 s’han resolt amb lloguer social i 3 s’han executat i reallotjat les famílies. A l’espera de 4 que estem tancant gestions. Els 2 pendents setmana passada, també han estat suspesos (els 17 de la setmana precedent es van aturar). Els desnonaments, ja ho veieu, #nosónllegendesurbanes, com saben les entitats, els treballadors socials i la regidora i assessora del servei i que es dediquen amb tota l’energia a respondre a aquesta situació.

L’accés a l’habitatge és la principal tensió que afronten els ajuntaments metropolitans. Dimarts es van presentar les primeres dades de l’Observatori Metropolità, un valuosíssim esforç de dades en el què han col·laborat diferents administracions i que permetrà orientar les polítiques públiques. En aquest visor ➡️ http://www.ohb.cat/visor.html podreu comparar els diferents indicadors analitzats entre municipis. Una conclusió clara: a l’àrea metropolitana estem molt enrera a la mitjana europea quant a parc públic d’#habitatge… i per revertir la situació ens cal tenir unes lleis ambicioses i socials (que no siguin suspeses d’ofici pel (més…)