ARCHILETTERS

NOT TO BE A NUISANCE, BUT NOT TO GIVE FREE SERVICE

LA CATEGORIA DEL 13D

Deixa un comentari
Vos contaré l’anècdota particular de la jornada.

Som a un dels llocs on participar en la consulta. Hi entra un home negre de mitjana alçada i agafa les dues paperetes i un sobre. S’adreça cap al cubicle amb cortina per a introduir-ne una de les dues. N’ix de la garita. Trau el document identificatiu i el paper d’empadronament. Es posa davant de l’urna. M’adrece a ell. Ha triat la del Sí.  Li dic que, per favor, que la traga i la mostre abans d’introduir-la per a que puga fotografiar-li la mà amb la seua decisió. Ell, es posa nerviós i dubitatiu, i se n’ix cap al carrer.  Vic, el senyor Anglada i la seua colla són a escassos 12 quilòmetres d’ací. N’és comprensible.

Definitivament: qui s’inventà la discreció no pensava en mi. Precisament.

El seguesc de lluny, intente per la vorera posar-me a la seua alçada i m’adrece a d’ell en francès:

Monsieur, monsieur, s’il vous plaît !”

Es gira i em mira. Li dic si parla francès, em respon que no, però sí anglès i espanyol. Li explique que sols volia fotografiar la força democràtica del vot immigrat com a ciutadà de ple dret al muncipi on viu. Li comente sobre la necessitat mútua de crear nous instruments de convivència conjuntament entre els ciutadans de segles de generacions ací i els nous vinguts.

L’home es tranquil·litza. Li dic, com podreu imaginar qui em coneixeu, que quan fem la votació a  València, ens retornem l’oportunitat. Encaixem les mans i note una força especial amb què pressiona la meua, com aferrant-s’hi fortament. S’acomiadem amb un breu creuament de:

Gràcies.
– Thank you
.

L’home negre s’adreça unes desenes de metres més avall de la vorera on hi ha un grup de cinc homes negres més enraonant. Parla amb ells durant uns minuts. Jo me’n torne a la sala de votacions. I al cap de poc de temps, separadament i individual, van entrant a la mateixa sala on em trobe. Un a un, discretament, han anat dipositant el seu poderós vot dins les diferents urnes.  

 

Aquesta entrada s'ha publicat en BUILDERS el 14 de desembre de 2009 per josep_blesa

AJUDEU-VOS, PAGANT EL DARRER PEATGE !

Deixa un comentari

Ací teniu on i per a què….darrer peatge….

COMPTE CORRENT: 2040 0370 75 8000029683

I SI VOLEU COL·LABORAR EN EL VOLUNTARIAT PASSEU AL ‘VULL LLEGIR MÉS…

Si algú de vosaltres vol participar activament en el 13D a Osona, ací us adjunte la crida que fa Osona Decideix

———- Missatge reenviat ———-
De: Osona Decideix <contacte@osonadecideix.cat>
Data: 7 / desembre / 2009 22:44
Assumpte: Voluntariat
Per a: Osona Decideix <contacte@osonadecideix.cat>

Bona vesprada,

Tal i com s’ha comentat avui a la reunió, cal CONVOCAR A TOT EL VOLUNTARIAT, que s’ha apuntat darrerament i respecte el que no teniu assignades tasques dins del vostre municipi, per tal de que el proper dia 13 de desembre a les 8h del matí vinga al Seminari de Vic.

Des d’ací se’ls hi assignaran faenes que hagen quedat pendents als diferents municipis o tasques de suport que, de faena, segur que n’hi haurà moltíssima!!

Féu la difusió adient d’aquest correu electrònic.

Així mateix, agrairíem que se’ns comunicara el nombre aproximat de voluntaris que cada municipi ens enviarà el dia 13 D per tal de tindre’n una previsió.

Salutacions,

Aida Blancafort

Osona Decideix

Plaça Vicenç Albert Ballester, s/n

Vic, 08500

tel. 637423282 / 938891478

contacte@osonadecideix.cat

www.osonadecideix.cat

 

Aquesta entrada s'ha publicat en COLLABORATIONS el 6 de desembre de 2009 per josep_blesa

València i Barcelona (la gestió de les àrees metropolitanes)

Deixa un comentari

Avui dimarts, a les 18’30 h. hi haurà un col·loqui-debat a l’edifici Octubre de València que versarà sobre la GESTIÓ DE LES ÀREES METROPOLITANES. En duu el sotstítol de QÜESTIONS TERRITORIALS EN L’ECONOMIA DE L’ARC MEDITERRANI.

En el mateix intervindran el meu company de carrera i amic, en Lluís Sendra i Mengual (president del CTAV), el professor d’economia urbana i ideòleg de l’etapa socialista d’en Ricard Pérez Casado, en Josep Sorribes. Possiblement la persona que millor coneix l’evolució econòmica de la València des del desenrotllisme dels ’60 ençà.

1. Desenvolupament i ordenació territorial de l’àrea metropolitana de València.

En les exposicions intervindran el professor Josep V. Boira (encunyador del terme EURAM i subministrador de continguts de la realitat econòmico-social de l’Arc Mediterrani).

En Vicente Dómine, enginyer i director general de transports de la Conselleria d’Infrastructures de la Generalitat d’AVALL.

2. L’àrea metropolitana de Barcelona.

En Rafael Boix de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.

3. Un model de gestió metropolitana: Lió

Emmanuel Cellier, responsable de l’Agence d’urbanisme et études de l’espace métropolitaine Lyon/ St. Étienne.
———————————————————————————————

La sessió està gestionada i patrocinada per l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa (IIVEE).

Si bé, durant els anys seixantes i setantes, sí que hi hagué un gran interès per reorganitzar les àrees metropolitanes de les grans ciutats, en els vuitantes i norantes va perdre tota l’embranzida que duia. Caient en reduccionismes estèrils i banals. Recordem-nos-hi del gran menysteniment envers el Consell Metropolità de l’Horta; què n’era per als populars a València?; doncs, el consideraven com una ferramenta socialista de control. Fins fer-lo desaparèixer.  O el gran menyspreu dels convergents envers l’organització del hinterland barceloní de l’època d’en Pujol en pro d’un Principat semi-rural i essencialista front un altre urbà i immigrat.

Ara mateix, acuitats per la necessitat més imperiosa de sostenibilitat dins d’un món omnimoditzat (vull evitar el terme globalitzat)), per tal d’evitar el col·lapse metropolità i la connurbació dels nuclis municipals veïns, sembla que tots hem comprès que cal organitzar-les i que no és patrimoni, ni arma llancívola, contra ningú. És, senzillament, una qüestió de supervivència immediata.

Qui no recorda les llargues cues travessant el riu Lió sobre l’interminable pont?
Qui no recorda tot de camions travessant VLC per avgda. del Cardenal Benlloch?
Qui no recorda tot de camions dubtant entre accedir per la Meridiana o per la Diagonal per a anar a la zona franca de BCN? 

Un bon pic per a repensar-nos. No hi falteu, debatrem ! 

Hi ha aplegats, pel que recorde, tres dels anomenats SEMÀFORS D’EUROPA.