marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

29 d'octubre de 2013
0 comentaris

L’OBRA CULTURAL BALEAR CONVOCA LA XXVII EDICIÓ DELS PREMIS 31 DE DESEMBRE

Els premis varen ser creats l’any 1987 amb la finalitat de reconèixer, estimular i de fer sorgir tot tipus d’actuacions, de comportaments i d’activitats encaminats a afavorir l’ús normal de la llengua catalana en tots els àmbits de la vida social i pública, a promoure la cultura i a desvetllar i estendre la consciència nacional pròpia de les Illes Balears.

Hi poden optar totes aquelles persones, grups de persones, entitats o organismes privats que siguin presentats com a candidats per la Junta Directiva de l’Obra Cultural Balear; per qualsevol de les seves delegacions insulars o locals; per un nombre no inferior a tres dels seus socis, i pels membres del Jurat. Cada candidatura ha d’anar acompanyada d’un informe que en justifiqui i raoni la proposta. Aquest informe s’ha de presentar, imprès en paper o en qualsevol suport informàtic, a la seu social de l’OCB, carrer de Jaume Ferran, núm. 60, baixos, 07004 Palma. També es podrà remetre per correu electrònic a l’adreça secretaria@ocb.cat. Al primer full s’ha de consignar el nom del premi al qual opta; el nom i cognoms de la persona o denominació de l’entitat proposada –i, en el cas del “Miquel dels Sants Oliver”, a més, el títol de l’obra–, l’adreça completa i el telèfon de contacte de la candidatura, i també aquestes mateixes dades de qui fa la proposta.

Qualsevol persona, particularment, també podrà suggerir candidats –per escrit o per correu electrònic– a la Junta Directiva, la qual estudiarà el suggeriment i decidirà en darrer terme si ha de ser pres en consideració pel Jurat. En el cas que s’accepti, la Junta Directiva podrà elaborar-ne o encarregar-ne un informe, sempre dins el termini de presentació. El termini de la presentació de candidatures serà fins dia 22 de novembre de 2013.

El Jurat dels Premis 31 de Desembre 2013 estarà format per persones de reconegut prestigi dins l’àmbit cívic i cultural de les Illes Balears, i es donarà a conèixer oportunament. El seu veredicte es farà públic durant el mes de desembre i els guardons es lliuraran durant la Nit de la Cultura. El Jurat es reserva el dret de resoldre, segons el seu bon criteri, qualsevol contingència no prevista en aquestes bases.

Les diferents categories són les següents:

 

PREMIS 31 DE DESEMBRE

 

Francesc de Borja Moll

Destinat a premiar una entitat que s’hagi destacat a les Illes Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional.

 

Josep M. Llompart

Destinat a premiar una persona que s’hagi distingit a les Illes Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional.

 

Emili Darder

Destinat a premiar una iniciativa o experiència en el camp de l’educació, l’ensenyament o el lleure, d’una manera especial les que tendeixen a la normalització del català com a llengua vehicular de l’aprenentatge, la renovació pedagògica o l’educació ambiental.

 

Bartomeu Oliver

Destinat a premiar una activitat cívica (de dinamització cultural, de recuperació lingüística, de revalorització de la cultura popular, etc.) desenvolupada dins un determinat àmbit territorial o social. També es podrà prendre en consideració un treball que contribueixi a la recerca o a un millor coneixement de l’àmbit en qüestió.

 

Miquel dels Sants Oliver

Destinat a premiar un treball editat durant l’any de la convocatòria, que prengui el passat o el present de les Illes Balears com a camp d’investigació o objecte d’estudi.

 

Bartomeu Rosselló-Pòrcel

Destinat a premiar una persona o col·lectiu jove que hagi excel·lit en el camp de l’animació cultural, de la investigació (artística, humanística o científica) o de la creació.

 

Gabriel Alomar

La Junta Directiva de l’OCB és, des del 1993, el jurat d’aquest premi. Destinat a reconèixer i promoure els estudis, les actuacions i les aportacions en qualsevol àmbit que, atenent el conjunt dels Països Catalans, hagi permès expressar amb tota normalitat la catalanitat de les Balears, i hagi contribuït a conèixer, difondre i respectar aquesta realitat.

 

Aina Moll i Marquès

Destinat a una persona o entitat que s’hagi distingit per dur a terme, des del voluntariat, activitats de promoció, difusió o prestigi de la llengua catalana a qualsevol indret del seu domini lingüístic.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.