marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

12 de juny de 2021
0 comentaris

INVITACIÓ A LLEGIR D. HUGUET  I M.A. RIERA

Avui horabaixa, en el recinte de la Fira del Llibre de Palma i en el marc de l’Any Miquel Àngel Riera i Any Damià Huguet, instituïts en ocasió del vint-i-cinquè aniversari de la seva mort, Josep Lluís Aguiló, Sebastià Alzamora i Miquel Cardell han parlat d’aquests dos escriptors que, tot i la seva dissemblança –Riera abocat al classicisme i Huguet a les avantguardes- compartien, a més de delit pels versos, la faceta d’editors.

En el cas de Miquel Àngel Riera fundà i dirigí a Manacor les col·leccions “El turó”, dedicada exclusivament a la poesia conrada per poetes manacorins o molt vinculats a aquesta ciutat, i “Tià de sa Real”, que abastava l’àmbit del català i que incloïa narrativa, assaig i poesia. Damià Huguet, fundà i dirigí a Campos l’editorial “Guaret” i les col·leccions “Quaderns campaners” i “La garangola” totes dues de poesia.

L’acte ha esdevingut una invitació a llegir Riera i Huguet, dos activistes culturals i escriptors de primer ordre que, tant per la seva vàlua com per la influència que exerciren en els escriptors de la generació posterior a la seva cal, ens cal, llegir, rellegir i estudiar. En aquest sentit, la nova edició de l’obra poètica completa de Miquel Àngel Riera, omplirà un buit que no podíem consentir per més temps.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.