marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

22 de juliol de 2017
0 comentaris

EL LLOC DELS JOCS

La persona més llesta del món, a punt de fer els quatre anys, té molt clar i ho manifesta amb la vehemència dels roures, que no cal que l’alliçonin: ell pensarà sempre el que voldrà independentment del que li diguin que ha de pensar.

Passar quaranta-vuit hores amb ell equival a fer tots els màsters que en el món es paguen a preu d’or i s’obliden a la velocitat de la llum. Ell no m’ho ha dit, encara, però no estarà molt a dir-me que l’adquisició de coneixement, si ha de costar doblers, ja no és coneixement.

En ell tot és joc, com ha de ser, i tan aviat fa una amanida de verdures fresques amb el joc de fustes, servint-les com els cambres, amb una mà la safata i amb l’altra enganxada a l’esquena, que munta un avió perquè faci d’abella, com les que el molesten a l’hora de nedar a la seva piscina. Ningú se n’adona, però manté ben actives les parabòliques i no es perd conversa, raó per la qual has d’anar prou alerta a dir segons què de segons qui si no vols quedar en evidència.

Sorprèn el seu sentit de l’humor. Riu a les totes davant qualsevol exageració, de la mateixa manera que entén la sortida més subtil. Avui m’ha fet muntar un joc de taula de sa mare, un d’hotels, i volia que n’hi ensenyàs. En veure la complexitat del joc, m’ha dit que primer li agradaria veure com quedava el tauler. Ho hem fet parant esment a tots els noms. En topar-se amb Fuji-Yama la cosa s’ha complicat: Fumaia… Fiuma.. Fujaji… Ha insistit fins que ho ha sabut dir i en dir-ho bé ho ha repetit quatre o cinc vegades, per assegurar. I en acabat, m’ha mirat amb els seus ulls de mar i m’ha dit que era molt més bo de dir s’Alqueria. On vas a parar, li he respost. Els americans d’MB, els propietaris del joc, ben segur que no la coneixen perquè si la coneguessin la canviarien tot d’una per Waikiki, la zona més cara del joc.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.