Fent l’ase amb el seu amic de l’ànima es va treure el colze de lloc, el nét. És la segona vegada que li passa. Tanmateix, ha arribat decidit a muntar el betlem. Abans, però, hem anat a l’altre cap de món amb un tren lego que traginava cotxes de carreres. No hem passat per cap país, és clar, simplement hem anat lluny, molt lluny, dies i dies dins el tren per no arribar enlloc. Han d’estudiar molt, per menar un cotxe de carreres, m’adverteix.
Ha tocat l’hora de dinar i ho hem fet sense frisar, que avui és dissabte i ningú ens apressa. No hem fet migdiada, però, perquè teníem moltes coses a fer; el betlem primer. Ha volgut posar el caganer en lloc destacat, però m’ha fet a saber que el seu mostra la caca i el meu no, i per això és un caganer rar.
I en haver acabat el betlem ens esperava el camió de bombers i el joc de fusta de tota la vida. Les fustes, convenientment en formació de quatre, s’han convertit en herba i el camió de bombers en un aparell tallagespa que envestia les fustes com si, lluny de ser herbei, semblaven murs, per la força impresa al tallagespa-camió-de-bombers. I de cop, la sentència:
-És molt intel·ligent, l’herba, eh, padrí?
No he pogut fer més que assentir, evidentment. No sé què significa, però si un marrec de tres anys i dos mesos et diu que l’herba té molt de seny, vol dir que és ben cert i que no té retop possible.
I de cop, el camió de bombers deixa de ser tallagespa i dels seus altaveus se sent un crit molt clar: “amarguència!”. I quan se sent “amarguència”, m’adverteix el nét, les persones no se cremen, el foc no els fa res. Bo és sabreu! I sense tenir temps d’interioritzar tan gran ensenyança, la criatura parteix a cercar un perol per fer sopa al cus. Hem de posar les fustes dins el perol fins que es fonguin. I, en refredar, ho hem de donar al cusset, que fa dies que no menja.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!