marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

7 de maig de 2016
0 comentaris

D’AVUI EN VUIT, FESTASSA! ESCAMPAU-HO

Dissabte vinent la plaça Major de Palma no hauria de bastar per acollir tots els que volem que la nostra llengua, la catalana, ocupi el lloc que li correspon per història, heretatge i prestigi, no només a l’arxipèlag, sinó a tots els territoris on és la llengua històrica, la llengua d’arrel.

L’Obra Cultural Balear ha preparat aquesta feta sota un lema que vol ser engrescador i animós: “Festegem-la!”. A la llengua catalana, evidentment. Hem de celebrar que aquesta llengua nostra tant temps arraconada, silenciada i maltractada, segueix expressant-se plena de força i llum, i revoltant-se contra totes les adversitats. Hem de celebrar que seguim parlant la llengua del Mestre Ramon, de qui enguany commemoram el set-centè aniversari de la seva mort. I hem de festejar, també, els trenta anys de la Llei de Normalització Lingüística, un marc legal que dotava de seguretat jurídica el català després de segles de condemna i indignitat, i que no hem aconseguit desplegar-la enterament com es mereix i ens mereixem.  Per això, de la festa en naixerà la decisió de  voler anar més lluny, de voler més català arreu i, sobretot, en els llocs on encara ara és residual, testimonial o foragitat.

Per això, perquè ens cal mantenir la compostura i la reivindicació, hem d’escampar arreu la convidada. Hem d’aconseguir que tot Mallorca sàpiga que dissabte, dia 14 de maig, a partir de les 17 hores ha de ser a la plaça Major de Palma. Hi haurà festa per a tots, des dels més joves als més grans. Tothom hi és convidat. I tots hem de respondre com cal a la convocatòria.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.