marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

4 de maig de 2015
0 comentaris

AIXÍ AL CONSOLAT COM ES DIU A MADRID

Proclama l’impresident Bauzà que “Ciudadanos” és un partit d’esquerres perquè proposa apujar impostos i legalitzar les drogues toves, i que “Podem-Podemos” és una formació radical que només cerca rompre el sistema. Dels altres partits que formaren el darrer pacte n’amolla pestes, evidentment, tot culpant-los de l’endeutament que patim. Per tant, segons la conclusió impresidencial, “de tot això no en pot sortir més que inestabilitat política i, com a conseqüència de la inestabilitat, la involució, el pas enrere en les polítiques que ens han tornat al creixement econòmic i a la regeneració d’ocupació“. El cranc diu a un altre cranc reculador. És a dir, textualment, lletra per lletra, el que digué ahir Rajoy i que diran a partir d’ara els partitpopularistes tant a la metròpoli com a les colònies. Són eslògans escrits amb lletra grossa per la FAES, és a dir la “Fundación para el análisis y los estudios sociales”, una entitat privada presidida per José M. Aznar que cuina la línia política del Partit Popular i que l’any passat va rebre de l’Estat 548.548 euros; res, una misèria.

Paradoxalment, avui mateix ha transcendit l’estudi d’una altra fundació, la “1º de Mayo”, de Comissions Obreres, en què es palesa que 90.000 desocupats de les illes no tenen accés als subsidis. Dels 129.000 aturats que recull l’enquesta de població activa el primer trimestre de l’any a Balears, només 39.000 cobraven prestació en el mateix període; la resta, aquests noranta mil, es troben sense cap tipus d’ajut públic. I aquesta xifra ha crescut ni més ni menys que 13,2 punts des de 2011, any de l’arribada de l’impresident Bauzá al Consolat de Mar.

En conclusió, l’impresident Bauzá, o viu en un món irreal, deslligat del que patim i fruïm -de cada vegada menys- els illencs, o deliberadament amaga la realitat més clamorosa en benefici propi o del seu reverenciat partit. Això, independentment que se’n foti cara alta de qui pateix les polítiques econòmicosocials recessives i depredadores que ha aplicat el partit de Bauzá i Rajoy. Les persones en destret, en les dificultats que siguin, no importen gens a l’impresident Bauzá. Si pogués, les faria desaparèixer d’una volada.

Per això i per allò sorprenen fins a l’estupor les declaracions de Rosa Estaràs al Diario de Mallorca també d’avui en la que, respectant la llengua en què estan escrites, diu: “Hay que recuperar la confianza, el político debería ser una persona a la que le dejarías tus hijos“. Que no en feim un gra massa, senyora eurodiputada Estaràs? Per què hauríem de deixar els fills a un polític? S’han de deixar, els fills? Jo ho deixaria així: “el político debería ser persona”.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.