LLIBRES FIRATS

Avui he trobat un moment per anar a trescar per la XXXVIIena Fira del Llibre de Palma, que s’inaugurà divendres passat dia 31 de maig i acabarà el proper diumenge dia 9 de juny. Ja fa trenta-set anys que Palma disposa d’aquesta Fira i pels que ja hi érem el primer any –i aleshores no érem criatures, precisament- ens fa la sensació que sols en fa un qüern, d’anys.

Pensant-hi bé, no deixa de ser un prodigi que es mantingui aquesta festa i cal agrair als llibreters els seus esforços per mantenir-la malgrat totes les dificultats. I cal celebrar, també, que des de fa unes quantes edicions se torni a celebrar en el Born, després d’un exili dolorós. La Fira del Llibre és el Born, rotundament, un espai que ha deixat de ser dels ciutadans per ser dels bars i dels interessos d’un grapat de botiguers. Lamentable.

És cert que la clientela habitual de les llibreries no necessitam la Fira per reparar en els llibres, però tanmateix ens agrada que es facin els topadissos en espais oberts. I que les presentacions ocupin un lloc preferent en el recinte firal, com la corrua d’escriptors que signen les seves obres.

Del grapat de llibres que he comprat en diré un perquè és molt escaient: “Lliure entre llibres”, de Rosa Planas, que també inclou dibuixos de Rafael Canyellas Roca, editat per J.J. de Olañeta. Sortint del recinte, no m’he pogut estar de començar a fullejar-lo i m’hi he enredat tant que no l’he pogut deixar. Sort que les cames sabien de memòria el camí cap a casa i que la major part passa per carrers sense cotxes, perquè fins a la plaça adjunta a la de la Porta Pintada no he pogut aixecar els ulls del llibre. Una pura meravella.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *