PER LA LLIBERTAT

La multitudinària manifestació d’avui a Barcelona, sota el lema “Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió. Us volem a casa”, ha tingut rèpliques a València i a Palma. A la capital illenca, a la mateixa hora de la convocatòria barcelonina, davant la delegació del Govern a les Illes, hi ha hagut una concentració sota el lema “Per la democràcia! Contra la repressió! Per la llibertat dels presos polítics!”. I a les 17h, a la plaça de la Reina, l’AELC, el PEN i l’OCB han convocat els escriptors illencs sota la crida “Escriptors i escriptores de les Illes contra la repressió”, en el decurs de la qual Antònia Vicens ha llegit el manifest.

No cal dir que la repressió exercida al Principat de Catalunya, la criminalització que s’hi fa de la protesta, l’empresonament de les idees que s’hi duen a terme, no és un afer que sols afecta la ciutadania del Principat: ens afecta a tots, perquè això va de democràcia, això vol dir, de defensar els drets i les llibertats; d’esbandir la por que ens volen inocular; de defensar fins on calgui la nostra condició de ciutadans de ple dret i no súbdits. Va de llibertat, per tant, i qui no ho vegi o no ho vulgui veure, tard o d’hora en pagarà les conseqüències.

Per això, pels drets i les llibertats, sempre. Contra l’abús del poder, constantment. Contra la repressió, tothora. I els presos polítics, a casa tot d’una. I els exiliats, també. I visca la vida en llibertat.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *