marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

27 de gener de 2016
0 comentaris

S’ENGEGA LA INSTITUCIÓ FRANCESC DE B. MOLL

Amb la finalitat de difondre la figura, l’obra i els valors de Francesc de B. Moll (Ciutadella, 1903 – Palma, 1991) s’ha creat la Institució que du el seu nom i que ha adquirit els actius de la ja desapareguda Editorial Moll: un estoc de 350.000 llibres que inclou tots els títols editats i significats exemplars de col·lecció (edicions exhaurides, edicions amb paper de fil, etc), els contractes dels drets d’autor, l’historial econòmic amb la facturació i els contractes de més de 50 anys de vida empresarial, els arxius amb els textos i il·lustracions de bona part del catàleg dels 1.200 títols de l’Editorial, les marques Editorial Moll i Llibres Mallorca… La compra s’ha duit a terme a través del procés concursal de l’Editorial Moll.

L’aportació de Francesc de B. Moll a la llengua i la cultura catalanes, amb una tasca desenvolupada principalment des de Mallorca, és el que motiva el naixement d’aquest projecte.

Per enguany, la Institució Francesc de B. Moll vol assegurar l’edició impresa i crear més recursos en l’edició digital del Diccionari Català-Valencià-Balear, iniciat per mossèn Alcover, completat per Francesc de Borja Moll l’any 1962 i que comptà amb la col·laboració destacada del valencià Manuel Sanchis Guarner i d’Aina Moll i Marquès. D’altra banda, publicarà el tercer volum de obres completes d’Antoni M. Alcover dedicat al Congrés del 1906 coincidint amb el 110è aniversari de la seva celebració. Igualment, s’editarà el quart volum de les obres completes de Francesc de B. Moll, el quart de les de Gabriel Alomar i el setè volum de l’edició crítica de les Ronadies Mallorquines, a cura de Josep A. Grimalt i Jaume Guiscafrè.

Aquesta nova Institució s’ha creat amb les aportacions dels socis fundadors presidits per Francesc Homs i Ferret (Barcelona, 1951), economista català amb una dilatada activitat política –va ser conseller d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya entre 2001 i 2003–. Fill d’Eladi Homs i Maria Ferret, fundadors del Moviment Escolta i Guies Sant Jordi de Mallorca, sempre ha estat molt vinculat a l’illa, on hi va viure entre 1952 i 1969. El vocepresident és Isidor Marí, filòleg, sociolingüista i cantant; el secretari, Antoni Mir Fullana, gestor cultural; Miquel Àngel Casasnovas, historiador i professor, és vocal i el tresorer Miquel Àngel Llauger, professor i escriptor.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.