marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

25 de novembre de 2013
0 comentaris

MOU-TE PER L’EDUCACIÓ. LA CRÒNICA FINAL

Tomeu Riera (33.13), Joan Adrover (33.29) i Ramon Sedano (34.15), en la categoria masculina; i Caterina Bibiloni (40.57), Assumpció Bibiloni (41.36) i Virgínia Zapico (44.43), en la categoria femenina, varen ser els més ràpids d’acabar els 9,3 Km de la cursa Mou-te per l’Educació, celebrada ahir, diumenge dia 24 de novembre, a Manacor. Tot i l’adversitat del temps, es varen aplegar prop de 150 corredors a la cursa i més de 350 persones varen participar a la caminada de prop de 4 km.

Entre els participants, a banda de diferents corredors professionals, cal destacar la presència de Jaume Alzamora, batle d’Artà, polític, esportista i docent compromès a favor d’una educació de qualitat i plural, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Manacor, Roberto Flores, que van participar a la cursa atlètica demostrant tant el seu compromís com el seu bon estat de forma.
    
Paral·lement, a la caminada pels carrers de Manacor hi destacaríem l’assistència d’Antoni Pastor, batle de Manacor, així com de Jaume Mateu, president de l’Obra Cultural Balear. També hi eren la vicepresidenta de l’entitat, Marisa Cerdó, el president de la delegació de l’OCB de Manacor, Jaume Riera; i els regidors de l’Ajuntament Catalina Riera (tinent batle), Miquel Perelló (esports), i Joan Llodrà, entre d’altres personalitats del món polític i social del municipi i de tota Mallorca.
     Abans de la cursa, Xisca Tous, la padrina que des del passat divendres ha iniciat un “pelegrinatge d’amor i llibertat” amb carruatge per tota l’illa de Mallorca, va llegir el seu emotiu manifest. Així mateix, també actuaren els castellers i els grallers de Manacor.
    
MOU-TE PER L’EDUCACIÓ” era una cursa solidària, impulsada per l’Obra Cultural Balear, que tenia com a finalitat aplegar esportistes i gent sensibilitzada amb el món educatiu, per tal de seguir donant suport als docents en la tasca per aconseguir un model educatiu de qualitat i lliure d’imposicions partidistes.
     Des de l’Obra Cultural Balear es considera molt important impulsar i donar suport a totes aquelles iniciatives que sigui possible per tal de consolidar la lluita dels docents per defensar una educació de qualitat i exigir al Govern assentiment comú entre totes les parts que conformen el món educatiu del nostre país: Universitat, estudiants, professorat, pares i
mares, equips directius, inspecció educativa… Una educació que defensi la llengua i la cultura pròpia, i que no l’arraconi, i que impulsi el coneixement de llengües estrangeres, però sense la imposició d’un decret TIL que ha estat rebutjat per tots els experts que coneixen de primera mà la realitat educativa de les Illes Balears.
    
L’OCB mantindrà el suport a les justes reivindicacions dels docents, avalades, entre d’altres fets, per la Marea Verda que va cobrir els carrers de Palma, Maó, Eivissa i Sant Francesc de Formentera el passat 29 de setembre, amb més de 100.000 persones al carrer per demanar una educació de qualitat, sense imposicions, i amb la llengua catalana com a vehicular, així com la retirada de la llei de símbols i de la llei de “convivència”. Un acte multitudinari que desbordà totes les previsions i que mostra el complet suport als professionals de l’educació. Des de l’entitat es vol deixar constància del suport i admiració, i encoratjar-los a continuar defensant el futur de la nostra societat que avui s’asseu a les aules.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.