FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

21 de maig de 2019
0 comentaris

La Finestra, amb Puigdemont!

21 de maig, 2019

Farà aviat un any i mig que tenim fora del nostre país PRESOS I EXILIATS POLÍTICS, i les capacitats, tant de resistència com d’entomar inputs de tota mena, de les quals està fent gala l’independentisme són dignes d’elogi. Des del ja llunyà 1 d’Octubre de 2107 ha anat desfilant per la nostra retina tota una allau d’imatges impactants que il·lustraven un seguit de fets, la majoria dolorosos, però sortosament alternats de tant en tant amb d’altres que servien per carregar les bateries de la nostra malmesa moral.

Veure entrar de manera humiliant els nostres principals representants polítics i socials a la presó no va ser fàcil de digerir, com tampoc no ho resulta ara suportar les escenes d’un judici denigrant, on s’hi ha escoltat mentida sobre mentida amb el vistiplau d’un tribunal de part i polititzat. Hem assistit a freqüents posades en escena de partits d’extrema dreta o dreta extrema (tot és el mateix) fabricant odi i rebaixant al límit el nivell de les institucions, veient igualment altres partits dits “progressistes” apuntar-se amb delit al carro de la repressió i la demagògia.

Hem vist però també com, malgrat la desunió ancestral dels partits independentistes i la manca d’un full de ruta clar i compartit, la tendència del conjunt del vot republicà no para de créixer, i com a poc a poc s’escolten més veus a Europa clamant contra les retallades de drets a Espanya i que recolzen una via dialogada al conflicte que ens ocupa. Veure com un representant polític marxa d’un debat coix com a forma de protesta o escoltar arguments raonats i aclaridors dels advocats de la causa sobiranista, per exemple, són elements que ens impregnen d’optimisme, malgrat les dificultats evidents.

I una de les imatges més emotives i potents, especialment durant aquesta contesa electoral, és la de veure aparèixer sobtadament per pantalla el President Puigdemont. Enmig d’un míting o de qualsevol acte de campanya, la seva presència, tot i que virtual, i el seu discurs sempre meticulós, hàbil i precís, injecten a l’audiència una dosi d’energia positiva, que transmet això mateix, positivisme i confiança en què, més d’hora que tard, el desenllaç d’aquest ja llarg procés no pot ser un altre que favorable.

Aquest bloc es postula doncs obertament a votar el nostre legítim President com a candidat a eurodiputat, així com igualment a tots els de la llista de JUNTS PER CATALUNYA. Només ells, dins la seva particular condició d’exiliats, podran projectar i situar dins del Parlament Europeu amb l’eficàcia necessària les nostres justes reivindicacions. Podran seguir obrint nous fronts que permetran crear més pressió sobre l’Estat del qual encara depenem, per aconseguir que es vegi forçat a acceptar una solució pactada, com a base indiscutible pel futur reconeixement ple de la República Catalana per part de la comunitat internacional.

Imatge © “FINESTRA FOTOGRÀFICA”. Acte de campanya de Junts per Catalunya, a la Plaça Pompeu Fabra de Badalona (15 de maig, 2019).


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.