FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

7 de febrer de 2021
0 comentaris

Budapest (8)

7 de febrer de 2021

Primer dia a Budapest. Hem sortit d’hora al matí per explorar la part limítrofa entre els districtes de Józsefváros i Férencváros, relativament propers al centre històric. En deixar els carrerons empedrats, al voltant de l’apartament, alguns d’ells exclusius per a vianants, i recórrer tot seguit els jardins del Museu Nacional Hongarès (Magyar Nemzety Múseum), anem a parar a l’inici del carrer Ráday, un dels més animats de la zona, a tocar de la plaça Kálvin tér, on es nota, ara ja sí, un cert brogit de ciutat. Les vies i catenàries d’uns estrets tramvies comparteixen espai amb el trànsit rodat de cotxes i autobusos. A la boca de metro (del mateix nom que la plaça) si veu també força activitat.

És ple agost, però la calor no es nota gaire (encara), ho farà cap al migdia, així que la gent aprofita les primeres hores per deambular pels carrers i rondar botigues i mercats. Molts tenen (tenim) pinta turistes. Allà, a tocar del metro, ens ha cridat l’atenció un petit quiosc ambulant. No és pas de diaris ni de llaminadures. Bé, sí que ho és en certa manera, perquè ven delicatessen per l’intel·lecte. Llibres de segona mà, disposats en caixes de verdura: de 400 a 800 ,- florins (entre 1 i 2 ,- € /unitat, al canvi). Literatura a peu de carrer, aliment essencial que mai no afarta.

Després d’haver-hi remenat una mica, que no comprat (quasi tots són en hongarès, evidentment), caminem en direcció al pont d’Erzébet per creuar el Danubi, des d’on veurem per primer cop la panoràmica d’una ciutat partida a banda i banda del riu: Buda a l’esquerra (costeruda i dominant), Pest a la dreta (planera i servicial).

(Imatge, agost de 2019).


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.