Allibereu “El Jueves”!! (amb el peu esquerra)

Sense categoria

Desconnecto les antenes dos dies i en tornar a endollar trobo "El Jueves " segrestat. Algú em pot explicar que passa aquí?

Quan vaig veure aquest sidral el primer que vaig voler fer va ser rifar-me del fiscal i del jutge. Però cada cop entenc menys tot això. A que ve ara processar "el Jueves"? si hagués estat fa vint anys encara s’entendria, però ara? Que potser no s’ha ridiculitzat la família reial de tort i de través aquests darrers anys?.

No ho se, no ho veig clar, mirant la biografia d’aquest jutge tampoc sembla un jutge estrella tipus "Garzón" dels que fan mans i mànigues per sortir a la televisió. Tot aplegat fa mala espina.

Així de cop em venen al cap tres hipòtesis, encara que cap de les tres em sembla satisfactòria.
La primera és que hagi hagut una trucada o un avís per part de la família reial. I el fiscal ha engegat el procés. Si fos així tot hauria de quedar en una estirada d’orelles.

La segona seria que l’estat hagi decidit provar a veure que passa si "toquen" un mitjà de mida mitjana. Si hagués estat el cas les reaccions que ja s’han donat haurien d’haver estat suficients per fer-los recular.

La tercera seria que el sistema judicial hagi decidit "universalitzar" els mètodes que els darrers anys han aplicat per pressionar ETA i el món abertzale. Si aquest fos el cas aquest jutge seria l’idoni ja que ell va engegar el procés l’il.legalització d’Egunkaria.

Les dues últimes hipòtesis encaixarien en el context de més control social que els estats s’esforcen en aplicar cada cop més en nom de més seguretat, en nom de la lluita contra el terrorisme, en nom de la nostra salut, etc…

Ja he dit abans que cap de les tres hipòtesis em sembla bona. És el primer que se m’ha acudit. Però repeteixo que tot això em fa mala espina. No acabo d’entendre a que ve això ara. Ni per que l’aparell de l’estat ha hagut de fer servir tanta força (per que havia d’actuar l’audiència nacional?)

Sigui com sigui ja ho anirem veient, però mentre: Allibereu "El Jueves" caram!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.