Star Trek Enterprise (amb el peu esquerra)

 

És de llarg la pitjor sèrie de l’univers Star Trek . Ens explica el primer viatge d’una nau estel.lar amb curvatura 5, la Nx-01. En un moment en que encara no s’ha creat la Federació Unida de Planetes. Estrenada el 2001 i cancel.lada el 2005 llença a la brossa una premissa molt interessant. Tanmateix anem a pams.

El primer que falla ja és el mateix argument. No ens explica les dificultats i els primers passos de la humanitat movent-se per l’espai a aquelles velocitats i distàncies. Sinó que en pocs episodis l’Enterprise NX-01 es mou entre civilitzacions més avançades com peix a l’aigua. I s’emboliquen en una estranya “guerra freda temporal” que sols serveix per omplir episodis.

A la sèrie li falten idees. Si heu vist altres sèries de l’univers Estar Trek és evident que Star Trek Enterprise segueix patrons assajats per a elles, cosa que converteix la successió d’episodis en quelcom avorrit. I per pal.liar-ho recorren a grans arcs argumentals que ho empitjoren tot encara més. Forcen fis el límit els viatges en el temps (guerra freda temporal) i la destrucció del planeta Terra.

Els actors són mediocres tirant a dolents, el capità Archer (Scott Bakula) és una pose ambulant. T’pol (Jolene Blalock) un bust rìgid amb cap carisma. Trip (Trinner) i Reed (Keating) ambdós igual de nefastos. De la tripulació sols Linda Park (Hoshi Sato) és acceptable. I destaca com un colós John Billingsley, dr. Pholx . L’únic personatge amb carisma, que quan apareix genera interès. Un altre personatge que destaca és l’andorià Shran (Jeffrey Combs).

Alhora que la troca es va enredant amb l’únic objectiu d’anar farcint episodis una altra premissa interessant es crema de forma inexorable. Em refereixo al procés de creació de la Federació de Planetes. Tal i com ho plantegen esdevé un procés totalment inevitable construït sense cap gràcia ni interès. Sens dubte en unes altres mans hauria resultat fascinant, però a Star Trek Enterprise esdevé igual d’avorrit que la resta de trames.

En resum, una Spin Off tant obviable i oblidable com la nefasta cançoneta de la careta de la sèrie. No aporta res a l’únivers Star Trek.

Jordi Riu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.