Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Més drets amenaçats (més presos i #12o) i mobilització en la vaga pel Clima

0
Sant Tornem-hi, hem gosat tocar la 'fiesta nacional'! La fiscalia torna a obrir el cas #12o. Una abraçada companyes i companys (re)acusats i aquí seguim, com una part més d'aquesta causa general contra els drets polítics.
Sant Tornem-hi, hem gosat tocar la ‘fiesta nacional’! La fiscalia torna a obrir el cas #12o. Una abraçada companyes i companys (re)acusats i aquí seguim, com una part més d’aquesta causa general contra els drets polítics.

[QUARTA SETMANA DE SETEMBRE] Aquesta ha estat una setmana de ple (aquí podeu repescar aquest apunt resum sobre el de Badalona i aquí un resum sobre el de la Diputació), però sobretot aquests darrers dies han estat l’escenari d’una nova onada repressiva, que ha portat a la suma 7 nous presos polítics.

En clau positiva, destaca l’anomenada Vaga Mundial pel Clima que va omplir la plaça de la Vila amb (més…)

Ple de setembre: PP i Comuns salven Pastor de la reprovació pel tuit xenòfob

0

Lara, Lladó i Montornès, els tres regidors d'ERC - Avancem MES a Badalona.
Lara, Lladó i Montornès, els tres regidors d’ERC – Avancem MES a Badalona.

Ahir es va fer el ple ordinari de setembre a Badalona, en què PP i Comuns van impedir que prosperés la reprovació de l’alcalde pel tuit xenòfob. També s’aprova la

☝🏻 Més sobre el ple:

(més…)

En el camí de noves/velles eleccions, actualitat a Badalona estancada

0
Aquesta setmana l'Astral salpava de #Badalona amb la proa direcció allà on calgui per ajudar una vida humana... el mateix dia, per cert!, que l'entitat complia 4 anys de salvaments al nostre mediterrani. Gràcies pel compromís.
Aquesta setmana l’Astral salpava de #Badalona amb la proa direcció allà on calgui per ajudar una vida humana… el mateix dia, per cert!, que l’entitat complia 4 anys de salvaments al nostre mediterrani. Gràcies pel compromís.

[TERCERA SETMANA DE SETEMBRE] Aquesta setmana en què s’ha fet evident que anirem a noves/velles eleccions l’actualitat a Badalona l’actualitat ha continuat, però amb nous indicadors que les coses no avancen i que la maquinària municipal ja fa setmanes que ha col·lapsat. Ens vam exclamar fa uns dies perquè el govern del PSC-Unió i Comuns només havia fet una junta de govern en 3 mesos. Dimecres ens arribava l’ordre del dia de la segona prevista pel proper dilluns. I resulta que només hi hem trobat un punt i és un mer tràmit: un canvi en la propietat d’una parada de mercat. Paràlisi, reiterem

Parlant de coses que no tiren, el mateix dia al vespre els veïns del barri del Sant Crist tornaven al carrer per denunciar que… ja fa un any que les rampes mecàniques del carrer Cuba han deixat de funcionar… sense que el govern hagi aconseguit arreglar el problema. Un govern que, per cert, sempre ha fet bandera de la gestió i el desbloqueig…

En clau metropolitana, una notícia important i de gran calat: l’entrada en vigor l’1 de gener de la zona d’altes emissions, incidint en un debat sobre la mobilitat que cal que sigui més exigent i rigorós.

És, malgrat tot, una bona notícia, però caldrà (més…)

Més indicadors de desigualtat a Badalona: dades atur

0
Dades atur Badalona 2n trimestre 2019
Dades atur Badalona 2n trimestre 2019

Del 21,7% al districte 2 al 6,6% del districte 1, dades que reflecteixen la desigualtat a #Badalona. Aquesta informació està extreta de l’informe trimestral de l’atur per zones de la ciutat, disponible online dins l’Observatori de Desenvolupament Local de Badalona. Aquest òrgan és un servei de l’IMPO integrat en l’Observatori del Pacte Territorial del Barcelonès Nord i en la Xarxa d’Observatoris de Desenvolupament Local de la Diputació de Barcelona. La seva finalitat és la de difondre les dades del mercat laboral a Badalona, un recurs molt interessant per entendre les dinàmiques de l’economia al municipi; també com a eina per fer-ne més transparent el funcionament i facilitar la presa de decisions dels agents socials i econòmics que hi intervenen.

En aquest apunt al blog podeu repescar un seguit de dades que en clau social ens permeten conèixer millor el nostre municipi. Aquí podeu accedir al programa electoral en què ens vam presentar com a ERC, conjuntament amb Guanyem, amb diferents propostes per a la reactivació econòmica a Badalona.

Joc irresponsable en un partit (dit) d’esquerres

0

[SEGONA SETMANA DE SETEMBRE] Dues notícies destacades aquesta setmana: l’inici del curs escolar, amb els seus clarobscurs (veure apunt específic al blog) i la nostra absolució del cas del 12o (recull amb el més destacat en aquest altre apunt). La setmana ha acabat amb polèmica per les incendiàries declaracions de l’alcalde Pastor (PSC) presentant com un ‘trofeu’ electoral la no instal·lació d’un servei d’atenció a menors… greu estigmatització d’un col·lectiu molt vulnerable, al dictat de l’extremadreta. Des d’ERC hem exigit una rectificació.

La desafortunada piulada ha despertat un important resposta a la xarxa, com demostra aquest recull:

També al blog, aquesta setmana ens hem submergit en les dades de la desigualtat a la nostra ciutat, un apunt que conté enllaços per (més…)

Publicat dins de Badalona és un poble? i etiquetada amb | Deixa un comentari

Dades per conèixer millor (i donar resposta a) la desigualtat

0

Aquesta setmana, l’Instituto Nacional de Estadística va publicar l’Atlas de distribución de renta de los hogares, i aquesta setmana el diari El País i un equip liderat per Kiko Llaneras han utilitzat les dades per fer un interessant mapa de rendes obert i accessible aquí.

Com diu, Benet Fusté a Twitter, “Són unes dades utilíssimes per veure la distribució territorial de les necessitats i per marcar al mapa coses conegudes: Culubret a Figueres, Font de la Pòlvora a Girona, Salt, Torre-Sana a Terrassa, Can Puiggener a Sabadell, Canovelles, Sant Roc i la Mina, Sant Cosme…” Pel que fa a la ciutat, les dades no sorprenen però permeten afinar el coneixement del territori, imprescindible eina per entendre (i donar resposta) a un dels grans reptes que tenim a #Badalona (i al país); donar resposta a una desigualtat que es cronifica i complica.

El mapa de rendes de #Badalona mostra el salt entre els prop de 4.500 euros de Sant Roc (llenca entre Marquès de Mont-Roig i Alfons XII) els prop de 19.000 euros de Dalt de la Vila Nord (carrer d’en Prim). Objectiu polític, acabar amb la ciutat dels dos colors.

Més mapes i indicadors per a conèixer un continu urbà que hem d’articular millor, també (més…)

Inici de curs, estat de la qüestió

0

31.900 alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria comencen avui el nou curs escolar a Badalona. Així comença el curs a la ciutat, amb més semàfors vermells que verds, indicador de la preocupant paràlisi de l’Ajuntament de Badalona.

Consell Escolar Municipal de #Badalona sense convocar.
❌ No s’ha fet la junta de portaveus extraordinària compromesa per seguir obres estiu i altres pendents.
❌ Sense notícies del conveni per a la construcció del Ventós Mir ni de la cessió del solar de l’escola del Port.
❌ Les classes comencen després d’un estiu ‘negre’ amb el tancament d’equipaments culturals i educatius a Badalona (biblioteques, escola del mar) per falta de manteniment en els serveis de climatització.
❌ Juliol i agost s’ha produït una caiguda preocupant de serveis de lleure per joves: patis oberts, B20…

🔸 Camins escolars repintats: necessari però insuficient.
🔸 Obres d’adeqüació fetes parcialment o de forma incompleta (entorns Institut de la Riera, per (més…)

Publicat dins de Badalona és un poble? i etiquetada amb | Deixa un comentari

Absolts (per ara) del cas #12o

0

Satisfets q la jutgessa, tal i com ja va fer l’instructor, no hagi vist delicte en el fet, només faltaria!, q un representant electe atengui a la ciutadania… Veurem si fiscalia recorre; de moment celebrem una decisió q és una bona notícia pels drets polítics DE TOTS.

Gràcies per tots els missatges, tuits, trucades, stories, i posts felicitant-nos per l’absolució. És una bona notícia pels drets polítics que, malaurdament, continuen amenaçats en altres instàncies. Tota la solidaritat amb tots els represaliats i represaliades per l’#1o:

📰 Recull premsa: http://ow.ly/3YHH30pvLJS
📢 Recull reaccions: http://ow.ly/J7Pc30pvLIO
📱 Story a Instagram: http://ow.ly/oHSd30pvLL3

Publicat dins de Badalona és un poble? i etiquetada amb | Deixa un comentari

Municipis republicans contra la #pobresaenergètica

0

[PRIMERA SETMANA DE SETEMBRE] A banda del judici del 12o, que ha estat un dels temes destacats dels darrers set dies a Badalona (tota la informació, en aquest apunt al blog), aquesta setmana ha estat notícia el pols de diferents municipis catalans, i el govern de Catalunya en el qual participa ERC, amb les elèctriques, a qui es demana un major compromís contra la pobresa energètica.

Extreta de la Viquipèdia
Agnès Rotger

Endesa ha dexiat clar aquestes darreres setmanes que tallarà la llum a milers de famílies vulnerables a Catalunya, i és per això que el govern del nostre país i molts ajuntaments han decidit plantar cara davant d’aquesta amenaça intolerable (i il·legal!). És hora de fer pinya com a país per defensar els drets energètics de tothom, com diu l’Agnès Rotger #Badalona, Sabadell i Barcelona ja vam plantar cara i malgrat la pressió i les crítiques vam exigir a les companyies el compliment de la llei i una major corresponsabilització. Celebro que avancem i ampliem aquesta línia.

Aquesta setmana, el departament d’Afers Socials es reunia per donar resposta a (més…)

Després del judici del #12o: “Han volgut convertir el nostre cas en un ‘avís’.”

0

Vist per sentència.

Gràcies a tots els que ens heu acompanyat i animat aquests dies. Ho heu fet més facil i ha estat un luxe poder-vos tenir a prop. A en Jose Téllez i a mi ens han fet aquesta entrevista post judici #12o a Badalona Matí. En el vídeo que acompanya aquest post podeu repescar un fragment amb el més destacat.

Publicat dins de Badalona és un poble?, General i etiquetada amb | Deixa un comentari