marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

9 de setembre de 2018
0 comentaris

INAUGURAT L’ESPAI CLIMENT GARAU A BUNYOLA

Avui diumenge dia 9 de setembre s’ha inaugurat a Bunyola, en el carrer de santa Catalina Tomàs, l’Espai Climent Garau que pretén mantenir viu l’esperit i els valors de qui va ser el seu apotecari des del 1952 fins al 1982.

Climent Garau decidí ser bunyolí el juny de 1952 i per això, des del primer dia, maldà per millorar les condicions sanitàries, socials i laborals dels seus convilatans. Sota el seu impuls i en temps no gens propicis (les dècades dels cinquanta i seixanta del segle passat) es creà la “Germandat Obrera” de Bunyola que obrí una cooperativa de consum –que venia productes de primera necessitat a preus més assequibles que els altres comerços-; aconseguí  els permisos necessaris per agençar un camió com a mitjà de transport per als obrers que anaven a fer feina a Palma en bicicleta; pressionà perquè l’ajuntament de la vila cedís sol per fer-hi habitatges de protecció oficial i, entre d’altres iniciatives culturals, mensualment editava un periòdic mural.

A banda d’aquesta intensa activitat social, Climent Garau convertí ca seva, Son Pastor, en una mena de centre permanent d’estudis i de diàleg, activitat que mantingué pràcticament fins a la fi dels seus dies. D’aquesta manera, a través de Son Pastor, Climent Garau posà Bunyola en el mapa dels circuïts civicoculturals de la catalanoparla. La llista dels prohoms de la cultura i la política dels Països Catalans que han passat per Son Pastor és tan extensa com il·lustrativa del tarannà de Climent Garau, l’home que mai no es cansà de fer país; de fer Països.

Gran encert de l’Ajuntament de Bunyola que els climentgarauistes haurem d’aprofitar al màxim.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.