marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

3 de novembre de 2015
0 comentaris

EN LA MORT DE JOSEP ESTELRICH I COSTA

Mossèn Estelrich va ser un incansable investigador de la història i cultura de Mallorca i va fer una magnífica tasca al capdavant del Col·lectiu Teranyines, de Sant Joan, entitat dedicada a estudiar la història local i la cultura tradicional. Va ser precisament per la seva feina per i amb aquest col·lectiu santjoaner que l’any 2003 rebé el Premi 31 de Desembre Emili Darder. Especialista en l’obra i patrimoni del pare Rafel Ginard Baucà, autor del Cançoner Popular de Mallorca, el 2008 se li concedí el premi Jaume II, instituït pel Consell de Mallorca.

Amb la mort de Josep Estelrich i Costa, tant Mallorca com la seva diòcesi, perden un actiu de primer ordre entre els preveres mallorquins d’empenta arrelats a la terra i lluitadors incansables per la dignificació de la llengua catalana, fet que els lliga al llegat d’Antoni M. Alcover. També va destacar pel seu compromís amb l’escoltisme i, per això mateix, amb defensa del patrimoni natural illenc.

Entre les seves obres destaquen el Catàleg de l’arxiu parroquial de Sant Joan, (1990); La parròquia de Sant Joan (1900-1993),(1993); El pujol de Consolació de Sant Joan, (1993); Catàleg del museu parroquial de Sant Joan (1993) i El Convent de Santa Elisabet. Beguins, Terceroles, Jerònimes, 1317-2000 (2002).

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.