marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

18 d'agost de 2014
0 comentaris

ELS SOLCS DEL VAIXELL DE TEST

Fa tres anys i nou dies que morí el poeta dels Carants, Bartomeu Fiol, i tanmateix segueix rellegint, refent i perfent canonades de llum per a dies d’argent viu o de cobalt; grisos, encapotats pel tedi la mandra o la insolència.
Rellegir els textos de Fiol amb la ment gens beneita és com relligar amb vencisos permanents les garbes de saber que calen per no deambular ni gambirotejar; per fugir de la guia dels babaus contrafets de paraula, de gest i de fet.
Els solcs dels seus vaixells de test (però, Senyor, els meus vaixells són de test) i de text, equipats o noliejats des de la tossuda i dilatada indagació, segueixen esperitant o angulant pedres i macs de tota mena.
Per això, la seva Verídica constatació no acaba de ser vera de tot. Diu Fiol: Varen parir-te sangonós com a lector i moriràs com a lector. A l’entremig, el que puguis haver fet com a escriptor, escrivà o escrivent, són meres anècdotes mig esvaïdes, sense cap grapa en la memòria de ningú. I n’hi ha un bon grapat que de la seva feinota feixuga amb la poesia n’han fet aixartells per mirar d’anar nets.

A ROI SEGUIT
17.06.2012 | 12.27
ROT AGRE
15.07.2009 | 9.57

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.