marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

22 de setembre de 2013
0 comentaris

EL TREN DE LLEVANT EN VIA VERDA? UNA ERRADA MÉS!

La Plataforma pel tren de Llevant, en resposta a les intencions del Govern de les Illes Balears de voler convertir el traçat del tren en una línia verda, ha fet el següent comunicat.

 

El Govern Balear anuncia destinar  5.515.000 euros a convertir les actuals obres inacabades del tram ferroviari Manacor-Artà en una via verda.  L’import aprovat pel Govern per a l’execució d’aquest corredor verd es desglossa en les tres anualitats següents: 15.000 euros el 2013; 2M€ el 2014, i 3,5M€ el 2015.
Després d’un estiu d’intoxicacions i mentides  sobre el cost de la línea per usuari mesclant costos d’infraestructures amb la despesa corrent del servei, la portaveu del Consell de Govern ha afegit al banyat reiterant que per ser viable són necessaris 5 milions d’usuaris a l’any.  Però, de fet, no han mostrat mai els estudis fets.

La Conselleria
d’Agricultura, Medi Ambient i Territori fa gala de la política autoritària que ja ens te avesats aquest Govern. Fer i desfer sense escoltar el que diuen els ciutadans. Recordem que aquesta línea de tren, llargament reivindicada, ha estat sol·licitada per tots els ajuntaments del Llevant cada legislatura. El mes de maig els cinc batles de la comarca signaren la petició de continuar les obres i el compromís d’impulsar-les més enllà del 2015. Tots els representants de l’oposició, parlamentària i extraparlamentària, signaren el compromís que quan governin tornaran a impulsar el tren de Llevant.
Així doncs, el Govern del PP, sense dur-ho en el seu programa electoral, va en contra de la Comarca de Llevant i la deixa a expenses del transport privat. Per a qui governa el PP? A qui representa?

La vies verdes són per aquelles vies de tren que han deixat de funcionar. No és el cas! Aquí es perdrà la inversió feta, es renuncia al finançament estatal íntegre i el Govern Balear assumeix una despesa més que no li correspon: Massa errors!

Quan a tota Europa i a tot el món el tren és un símbol de progrés, de sostenibilitat, d’estalvi energètic, a Mallorca li donam l’esquena. Per què? Quins interessos ocults hi ha?

Lamentam aquesta manera de fer política contra la gent. La via verda no resol cap problema de mobilitat del Llevant de Mallorca.

Per acabar volem manifestar que no es poden decidir infraestructures que depenguin del color polític dels governs. Si el Pla Director sectorial de transports vigent s’aprovà pel Parlament de les Illes Balears  per unanimitat, no es pot arribar ara a cap acord? Haurem d’esperar a què el 2015 hi hagi un canvi de Govern?

Mentrestant, la Plataforma gestionarà amb la Fundació de Ferrocarrils Espanyols que no admeti a registre aquest itinerari dins aquesta  xarxa i no descartam una gran mobilització a Palma amb cotxes.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.