marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

18 d'agost de 2015
0 comentaris

DELS CREUERISTES A LA PASTERA

Les brusques matineres evacuen les platges i empaiten cap a Ciutat els que només han vengut a l’illa per beure sol i altres espirituosos. I cap a la capital es desplacen també i en cotxe llogat els visitants amb millor cartera. Les autovies i els cinturons que ofeguen l’aire ciutadà s’omplen ben aviat i els aparcaments palmesans –la majoria ben dins la ciutat per menysprear encara més els que van a peu o en bicicleta- no poden engolir tanta densitat d’autos per centímetre quadrat.

Els comerços, però, ho donen tot per bo perquè fan calaix, que força falta fa. No ens queixem, per tant, i continuem sentint veritable passió per Palma, i si ho deim en anglès, molt millor, que s’ha de fer notar el cosmopolitisme a què ens ha abocat la generositat amb els que ens visiten, car és sabut que els ho donam tot sense demanar res a canvi. Ja sabem –ho tenim ben assumit- que els palmesans de naixença o de residència som els millors agents turístics i tractam els forans amb rialla dentífrica, fent fora la indiferència i amb la més excelsa de les amabilitats, encara que sigui descaradament impostada. Els visitants s’ho han de passar bé entre nosaltres i se n’han d’anar amb un altíssim concepte de l’illa i de la capital perquè tornin com més aviat millor.

Avui han fet parada al port de Palma quatre creuers. Els creueristes que decideixin davallar del palau sobre l’aigua tindran poc més de tres hores per tafanejar. Un bon nombre aniran a veure la Seu i a comprar déu sap què. Els taxistes n’estan ben satisfets, d’aquests visitants-llampecs; i també els calassers.

I mentre el port de Palma acull creuers, iots de megamilionaris i velers de tota mena que els palmesans i mallorquins rebem amb els braços oberts i la mà parada, la Guàrdia Civil cerca a cinc persones (quatre homes i una dona) suposadament magribines que ahir desembarcaren al Niu de s’Àguila, a Sant Josep de sa Talaia, en una pastera.

Deixem-ho aquí.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.