marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

18 de febrer de 2020
0 comentaris

DE FRA ANGELICO A FRANCESC DE B. MOLL

Avui, dia 18 de febrer, és la festivitat de Fra Giovanni de Fiesole, o Guido (o Guidolino) di Pietro, més conegut per Fra Angelico (1387?-1455), pintor dominic, mestre de la llum, beatificat el 1982 pel Papa Joan Pau II, qui dos anys més tard el declarà patró dels pintors catòlics.

I avui, també, fa vint-i-nou anys que morí Francesc de B. Moll i Casasnovas, un “homenot” per a Joan Pla, el seguidor infatigable de l’apòstol de la llengua catalana, com deien de mossèn Antoni M. Alcover, i fundador de l’Editorial Moll. Ha passat desapercebut, aquest aniversari, i tanmateix el seu llegat és perdurable, imperible. Ho va fer tot per salvar-nos els mots en moments gens favorables, raó per la qual la seva petja és indeleble, encara que amb excessiva freqüència no hi parem esment.

Cal que recordem que quan Moll hagué acabat l’”obra” magna i titànica del Diccionari Català-valencià-balear, el 1962, la volgué continuar amb una altra “obra” de conscienciació lingüística i cultural. I així  impulsà la creació de l’Obra Cultural Balear a imatge i semblança d’Òmnium, fundada un any abans.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.