marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

20 de març de 2014
0 comentaris

DE CABRES, TARGETES VERDES, ASES, OVELLES I CONSELLERS PLANERS

El senyor Gabriel Company i Bauzà va néixer a Sant Joan el 1963, és diplomat en Ciències empresarials per la UIB i actualment és conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears. Ahir, el santjoaner conseller company, en seu parlamentària i responent una pregunta de l’oposició es va enredar en una discussió on hi volaven cabres i cabrons; ovelles; ases; un espai natural protegit, Son Real; una barraca en aquest indret a vessar de material publicitari de la “Targeta verda” jaumematasiana; i la denúncia degudament fotografiada d’un periodista del “Diario de Mallorca”.

 

Tant el periodista com la diputada Bel Oliver demanaven a Company com era possible que aquell caramull de material de difusió (full informatius i devedés) pagat entre tots estigués a mercè del temps i de les cabres en un espai natural protegit.
El conseller santjoaner, segons la transcripció que aporta un altre diputat, Cosme Bonet, en el seu compte de facebook, respongué:

Però curiosament les cabres, que no n’hi ha, de cabres a Son Real, tret que n’hi hagin duit qualcuna darrerament, o mascles de cabres, però no n’hi ha… (Remor de veus). Hi ha ovelles, hi ha altres animals, però curiosament… LA SRA. PRESIDENTA: Silenci, per favor. EL SR. CONSELLER D’AGRICULTURA, MEDI AMBIENT I TERRITORI (Gabriel Company i Bauzá): …aquells animals, durant el seu període estaven tranquils, no escampaven papers. A mi, que venc d’aquest món de la pagesia, em va fer gràcia també veure com escampaven papers i com els treien, i com també aquestes mateixes cabres, supòs, que no n’hi ha, com dic, aquestes mateixes cabres i ases se’n varen anar a cercar un periodista per tirar una foto a quatre papers escampats. És curiós que els mateixos…, les mateixes cabres -que no n’hi ha-, ovelles i ases que vostès devien tenir ara es dediquin a escampar…”.

Deplorable i insultant, es miri com es miri. I encara indigna més que la portaveu del Grup Popular, Mabel Cabrer, justifiqui aquesta befa al parlament, als diputats i a aquesta terra, dient que “És un conseller molt planer que usa un llenguatge molt expressiu porquè és la seva forma de ser”; “n’hi ha [de diputats] que ho fan [expressar-se en seu parlamentària] amb molta ironia, amb cultura o amb un llenguatge molt més planer perquè cada u és com és”.

Avergonyeixen aquestes illes, aquestes llumeneres. I justament avui, que és el dia internacional de la felicitat, fot encara molta més ràbia veure tanta incúria, tanta neciesa, tanta beneitura, tanta colloneria, tanta misèria…


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.