marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

24 de març de 2013
1 comentari

CULPABILITZANT LES VÍCTIMES D’ABUSOS

Un Tribunal Eclesiàstic de la Diòcesi de Mallorca acaba de condemnar Pere Barceló Rigo a la màxima pena canònica, això és, l’expulsió del ministeri sacerdotal, en considerar-lo culpable d’haver abusat sexualment de diverses nines. Una d’aquestes, sosté que va ser violada repetidament quan tenia 10 i 11 anys. Immediatament després de fer-se pública aquesta sentència condemnatòria, han estat, i segueixen sent, moltes les veus que hi han dit la seva.

 

No és exagerat afirmar que, a molts, se’ls ha encès la sang en veure confirmada la sospita que feia anys que corria. A mi se m’ha pres, la sang, en sentir un altre mossèn, Pere Fiol Tornila, que ha deixat anar per ràdio coses com que l’al·lota que acusa Pere Barceló és “desinhibida”, que va ”solta” i que “ha tingut moltes parelles”. I per si no bastava, ha comparat els abusos comesos per Pere Barceló a una multa de trànsit: “quan un té un accident de trànsit, paga la multa i segueix endavant”.
Caldria exigir al mateix Tribunal Eclesiàstic que ha condemnat Pere Barceló, que també incoàs expedient a aquest altre Pere per apologia de l’abús sexual. A més, lluny d’estar amb la víctima, que és el que li pertoca no sols per la seva condició de seguidor del Natzarè, sinó per simple decència humana, la vexa, la humilia, la compixa. La culpabilitza com han fet sempre els poderosos i més encara els que es creuen totpoderosos perquè la seva força és divina. No li importa gens, a l’actual rector de Can Picafort, que arrebassassin de viu en viu la innocència a una criatura. Se’n riu del mal inimaginable que li feren, que li segueix fent, que li farà tota la vida. Se’n fot del seu dolor. D’aquesta manera, Fiol Tornila gira la història, com feia Nicolau Aymerich amb els escrits de Ramon Llull, per salvar el pederasta i condemnar la víctima. Ve a dir Pere Fiol que a 10 anys -10 anys, redéu!!!- aquesta nina provocava lascivament el seu rector, que va sucumbir –errare humanum est- als encants de la carn? Pensant així i dient això, qui se’l pot creure? Quin valor té per ell l’Evangeli que diu que segueix?

El Vaticà diuen que ha decretat “tolerància 0” contra la pederàstia, la qual cosa deu voler dir que fins ara l’ha tolerada. Però mentre hi hagi capellans com Pere Fiol Tornila no se’n sortirà. Mentre no es persegueixi qui no es creu l’abús, se seguiran esquarterant criatures.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Jo QUE NE VAIG SER ABUSAT EN UN CL·LEGI DE SALESSIANS QUAN NOMES TENIA 13 ANYS….. DIC I DECLARO QUE NO SEMPRE ELS ABUSOS SEXUALS SON LA CUSA PRIMARIA DEL DOLOR- MES AVIAT ES LA REACCIÓ DEL NEN I LA FALTA DE PROTECCIÓ DE LA FAMILIA – QUAN VAIG DENUNCIAR EL CAS MON PARE EM VA FOTRE UNA BUFETADA EM VA DIR QUE TENIEA EL CERVELL ‘PLE DE MERDAPER EM MASTUIRBAVA I VA ANAR A PARLAR AMB EL DIRECTOR…. Ja vaig ser pell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.