marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

29 de juliol de 2012
0 comentaris

CAMINS CONTRA MENTIDES

L’entitat Jubilats per Mallorca, des de la noviolència activa, s’ha declarat en peu de guerra. Per això, fa comptes engegar tot un seguit d’accions per aconseguir contrarestar l’agressivitat dels poders públics contra la llengua i la cultura pròpies de les Illes Balears, el nostre territori i els nostres drets socials. La primera d’aquestes accions, serà un intent de fer arribar a la gent de Mallorca la informació que li amaguen i a desfer les mentides que li conten. “Camins contra mentides”, es dirà aquesta acció.
Per això,  Jubilats per Mallorca ha anat preparant el terreny, preparatius que culminaran dilluns que ve, dia 30 de juliol, al matí, a la seu de Palma del sindicat STEI Intersindical. L’inici de “Camins contra mentides” començarà el dimecres dia 1 d’agost al monestir de Lluc.
A la reunió que se celebrarà dilluns hi assistiran representants de totes les entitat que han donat suport a l’acció, a més de persones que a títol individual també hi participaran, tant en la part dels itineraris dissenyats com en la part de donar cobertura a la iniciativa. L’organització de la intendència, que abastarà tant el subministrament d’aliments, aigua i material imprès, editat per les diferents entitats i que es repartirà pels municipis i poblacions que el excursionistes aniran visitant durant la primera quinzena de mes, com la part d’equipament tècnic que permetrà remetre als mitjans de comunicació les incidències que s’aniran produint.
Quatre marxes a peu (la primera començarà dia 1 d’agost, durarà 14 dies i recorrerà 234 quilometres) formaran aquests “Camins contra mentides”. De poble en poble i de barri en barri, es repartiran fulls informatius, es conversarà amb la gent i es duran a terme els actes públics allà on sigui possible. Hi han confirmat el seu suport Drets Humans de Mallorca, la Fundació S’Olivar, l’STEi-intersindical, i està pendent el suport del GOB, l’OCB o els Antics Escoltes.
Pel que fa al material que s’ha de repartir, s’han editat 100.000 còpies de documents sobre temàtica econòmica, vulneració de drets democràtics, normalització lingüística, territori i ecologia, i drets socials. També s’ha dissenyat un logotip que permetrà donar cohesió unitària a una acció que serà protagonitzada per més de 10 entitats diverses, cada una de les quals ha col·laborat en la redacció dels documents o hi ha donat el seu vistiplau.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.