MALEÏTS COCS PIÒGENS

L’impetigen és una infecció purulenta de la pell, generalment de caràcter agut, produïda per cocs piògens, que es caracteritza per la formació de crostes d’aspecte similar a la mel, segons el Termcat. El Diccionari General de la Llengua Catalana de l’IEC, d’altra banda, indica que és una infecció de la pell caracteritzada per l’aparició de vesícules o pústules que contenen un líquid que, quan s’asseca, es concreta en crostes groguenques.

He de reconèixer que fins fa no res no coneixia aquesta afecció i que he caigut en la temptació de consultar diferents continguts d’internet que en parlen. I tot perquè el meu preceptor menor només pogué anar un sol dia a l’escoleta, el primer, dia 11 d’aquest mes, per l’atac despietats dels cocs piògens. En ser contagiós, des de dijous fa caseta molt a pesar seu perquè el que vol és anar a escoleta. El dijous ja no hi anà per culpa de la infecció i plorà de gust. És així, el meu prefecte.

Avui, amb la seva llengua de pedaç que diu amb més claredat que els presentadors dels telenotícies, m’ha explicat meticulosament el que li ha passat, però que ja està bé, que ja no té picor i que demà ja anirà  a escola, que enyora molt les seves mestres.

I mentre m’ho explicava, donava voltes als cocs piògens i a la mare que els va parir; que si en trobava qualcun sabria quina cosa és bona. I que a l’impetigen l’enviaria a fregir ous de lloca, que les criatures no han de saber tant d’hora la configuració del dolor i la seva dimensió alienadora.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *