ELS LLIBRES I LA MEMÒRIA

Les llibreries o, millor dit, els llibres que fan part de les llars i, per extensió, de les famílies, diuen molt de qui hi viu o hi ha viscut . Avui he fruit de tafanejar per una biblioteca particular ben especial que reuneix des de les obres de santa Teresa editades el 1662, passant per obres dels nostres autors renaixentistes i els més nostrats “de la ceba”, continuant per manuals de diverses ciències que estudiaven, curiosament, les dones de la nissaga de mitjan segle XIX i acabant per textos sobre marxisme.

A través dels textos guardats hom pot seguir l’evolució de la nissaga, les èpoques d’esplendor del segle XIX i primers anys del XX amb persones principals en distints camps i cavallers distingits marcats pel catolicisme; l’inici del declivi a partir dels anys vint del segle passat i acabant fa dos dies, com aquell qui diu, fent part de les classes mitjanes tirant a baixes sense el marcatge del catolicisme i amb alguna deixa del comunisme.

Fullejant ací i allà com si tinguessis entre mans un objecte hiperfràgil, t’adones que és una sort immensa poder fer la vasa de la nissaga amb els textos que ha anat reunint a mesura que s’ha anat construint. En aquest cas, servar els llibres és servir la memòria que més et compromet.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *