tweets de 2/4 d’onze

Joan Calsapeu-Layret @romanidemata : Quan la llei -que celebren el dia 6- fonamental per tenir unes bones relacions bilaterals equànimes és “torticera” ja NO pots confiar en que els tribunals i els seus veredictes siguin justos.

Miquel Tuson @llumenera : Continua el segrest. El segrest de la democràcia i del Govern de Catalunya. #LlibertatPresosPolítics.

Jordi Salvia @jordisalvia : Un d’Òmnium, un de l’ANC, un d’ERC i un del PDEcat. Més que de presoners, ja podem parlar directament d’ostatges polítics. #LlibertatPresosPolítics.

julià de jòdar muñoz @julidejdarmuoz : El projecte de tupinada ha començat avui.

Andreu Barnils @andreubarnils : Sento un fàstic suprem.

——————————————————————————————————————–

empresonen als 3.000.000 de catalans que hem votat #republicacatalana.

resistir, persistir, vèncer !

Vaga General i Indefinida ?

Els que vam néixer, créixer i viure en la dictadura, i ens hi vam oposar, en l’acció, en el fer vam esdevenir antiautoritaris. Alguns ho van pagar amb presó o llurs vides, no eren màrtirs eren resistents, lluitadors per la llibertat personal i col·lectiva.

Mort el dictador s’imposà la seva herència, la restauració monàrquica. S’instaura el règim del 1978, pactada sota l’amenaça dels qui van sostenir els colpistes; militars, falangistes, sindicats, integristes catòlics, cristo rei, opus dei, banca i grans empresaris col·laboradors, que es van enriquir amb l’espoli als represaliats  amb el vistiplau de la comunitat internacional

No he votat cap referèndum de restauració, ni d’estatuts claudicants d’autonomia. Ho he sostingut en el temps.

Comparteix-ho amb persones i col·lectius en que no necessitem dirigents, ni professionals en els afers comuns, el que funciona és organitzar-se i autogestionar-se, sense líders que imposin les seves idees, sinó amb el debat sincer.

En aquest moment transcendental, l’autodeterminació de Catalunya i dels pobles subjugats és prioritària per restaurar espais de democràcia participativa des de la base on convivim les persones. Cal participar, prendre partit i cal votar el proper 1 d’octubre pel Referèndum. I cal votar Sí.

No obstant, penso que els diputats electes al parlament, sobirà, haurien d’haver declarat ja fa molt de temps, unilateralment la independència. La #DUI.

Mentrestant el cap de l’Estat, el monarca mana, es pren les atribucions que li han atorgat per la seva llei, Mana militarment al Gobierno a les seves ordres, com van fer el seus predecessors, el seu pare per encàrrec i hereu del dictador Franco.

Entren militarment pel sud amb el desplegament massiu de cossos especials d’intervenció de la GC i PN de la resta de l’estat cap a Catalunya, estratègia de guerra. L’Estat autoritari amenaça i comença reprimir amb coerció. L’Estat no vol deixar perdre privilegis.

Davant aquesta amenaça cal convocar la vaga General indefinida. #VagaGeneralIndefinida

Publicat també a Generació… migrant ( https://romanidemata.wordpress.com/2017/09/15/per-que-vaga-general-i-indefinida/)

Prou !

No me’n ric, per mi la CUP són gent preparada que aprofundeixen, són de diverses procedències i sensibilitats ideològiques que han estat capaces de posar en comú, els problemes que afecten la gent i fer front a un sistema injust que precaritza en benefici d’uns pocs. Les grans corporacions i els seus accionistes. El sistema del Capital.
Prou.

“som independentistes perquè som internacionalistes sense fronteres, i alguns llibertaris sense himnes ni banderes “

acció de sobirania

cap tribunal ni govern pot aturar aquestes mesures, d’urgència social, que el parlament acorda aprovar.

1. POBRESA ENERGÈTICA
No aplicar la prohibició del decret sobre pobresa energètica, suspesa pel Tribunal Constitucional.
​2. Llei WERT
No s’aplicarà la llei Wert ni la LEC
​3. LARSAL
Donarà suport als ajuntaments perquè no apliquin la llei espanyola de racionalització de l’administració pública​ (LARSAL)​
4. CRISI DE REFUGIATS
F​acilitar asil “al màxim nombre” de refugiats, més enllà de les decisions del govern espanyol​ que en té la competència exclusiva
5.​ DEUTE I FUTUR
Re-negociar el deute de la Generalitat per tal de reduir-lo.
​6. ​EMERGÈNCIA HABITACIONAL
Garantirà el re-allotjament de les persones desnonades
​7. APARTHEID SANITARI
Evitar que cap persona es vegi privada de la cobertura sanitària sigui quin sigui el seu origen i classe social.
​8. LLEI MORDASSA
Desobeirà part de la llei de seguretat ciutadana​ (Llei Mordassa) en matèria de drets i llibertats fonamentals.
9. ​IGUALTAT i DRET A L’AVORTAMENT
Regir-se per la llei catalana d’igualtat efectiva de dones i homes per regular el dret a l’avortament

Guerra a Matrix !

l’endemà; bon dia…

Els botiflers de Unió per la dreta i CSQEP per l’esquerra, ens han frenat la constitució de la republicana catalana. La història els hi demandarà.

Enhorabona a tots els garrulos de classe treballadora que han votat a Ciudadanos. No s’han llegit el programa, oi? -llegit al Twitter-

Els reaccionaris -votants- de “Ciudadanos”, que s’avergonyeixen de la seva classe. Votants recuperats dels fatxes del PP, i dels conservadors del PSOE.

Fem intel·lgents als abduïts, vivint el somni de Matrix. Desfetes humanes, sense consciència. Passius. Reactius. Treballadors que fan la viu, viu, voten taronja, ja no s’identifiquen amb el que són. Aspiracions liberals, pijos amb sou d’obrer. El món feliç, mental. Teledirigits. #Ciudadanos?

Potser estic falton, estic emprenyat, m’haig d’empassar la frustració de les urnes.
No hi ha victòria perquè no hi ha República Catalana. Continuem sent una autonomia independentista.

La guerra de Matrix, #GuerraaMatrix !

-em pregunto per què?

-Perquè t’impliques emocionalment si tot plegat és, només, una il·lusió, un somni, una fantasia…

(publicat també a https://romanidemata.wordpress.com/2015/09/30/la-guerra-de-matrix/)

sistema

…en la tranquil·litat de les nostres quotidianitats, inclús, sentim repulsió per les imatges que ens arriben.
Podem imaginar-nos com en aquest precís moment, a qualsevol lloc del planeta, hi ha un nen, que li foten un cop de garrot perquè un adult l’explota, -treball forçat- li sembla que no produeix prou, esclau, com ell quan era nen.
Fa un llarg viatge per poder sobreviure i una malparits el gasegen.
Com uns altres cerquen entre un abocador a l’aire lliure alguna cosa que pugui tenir valor d’intercanvi.
I mentrestant podem sentir vergonya, -inclús vergonya- perquè som conscients que aquest món és una puta merda, que ens permet tenir moments… de semblar felicitat, introspecció.

El sistema, el Sistema és el monstre, estructurat, que ho fagocita tot,recupera els dissidents d’ahir per retroalimentar-se avui.

Déu nos en guardi. Auxili !!

el meu comentari a aquest article : COCA-COLAS, MALBORO Y NIÑOS MUERTOS EN PLAYAS

de referèndum, res; declaració d’independència.

L’encaix ja es va intentar pels que sentien que volien formar part de l’estat, que creien en un estat federal, que es pensaven que les autonomies eren com un estat federal en transformació. Però no ! era un estat fòssil. S’havia construït malament, sota la dansa del sabre, que els tenia tots esporuguits i no s’havien atrevit ni ha imaginar a poder ser sobirans, ni en els somnis més agosarats.
Aquell memorable col·lapse del 10 de juliol del 2010 va ser el tret de sortida… In-in-in-de-pen-dèn-cia ! independència, independència…

Mentrestant som més pobres. Ens han anat collant. La troika dictant. Els Gobierno pepero, decretant els divendres. La Gene, doncs acatant…

Ens tenen retallats, precaris, desnonats, sense sostre, pobres… com refugiats, sense acollida, a casa.

Com? Com s’atreveixen hores d’ara a proposar pactes?

Ens cal de aquí a quinze dies declarar la independència. Acte seguit anar per feina; racionalitzar les institucions, reduir despesa institucional; sous de polítics. Aturar els desnonaments, pobresa energètica i instaurar la renda bàsica immediatament. Pla de xoc.

I mentrestant a partir de aquí muntar les estructures que facin falta.

I molt més…

I de referèndum, res; declaració d’independència. El referèndum ja el varem fer el 9 de novembre de l’any passat !!

desallotgen el Mas Àngela a Gaüses a Vilopriu – Baix Empordà

de l’Agència Tramuntana Vermella:
CaixaBank fa fora la gent del mas Àngela

Un jutjat de la Bisbal d’Empordà fa desallotjar a demanda de CAIXBANK el mas Àngela
Aquesta masia de Gaüses s’havia recuperat feia 8 anys i amb la seva ocupació rural mantenia en bon estat l’entorn forestal en aquest límit del Baix amb l’Alt Empordà

TRAMUNTANA VERMELLA 21/05/2015

Gaüses/Vilopriu (Baix Empordà). – Aquest matí, a las 9, el cos dels Mossos d’Esquadra han desallotjat el mas Àngela a Gaüses (Vilopriu, Baix Empordà), a poca distància de l’estació de RENFE de Camallera (Alt Empordà, docs el mas es troba als límits del Baix amb l’Alt Empordà. Es tracta d’una masia magnífica que feia 8 anys que s’havia ocupat i restaurat per la gent ja que durant un temps d’abandonament del càmping que hi havia a la finca, de dues hectàrees de bosc, havia estat saquejada i furtats molt d’elements, com ara reixes i alguns carreus. La gent que hi viva conreava horts i mantenia l’entorn arranjat per impedir el pas dels incendis forestals que pateix aquest territori. I just quan la mateixa Generalitat avisa de la sequera al terraprim de l’Empordà i el perill del foc un jutjat de la Bisbal d’Empordà envia els Mossos d’Esquadra a fer fora les persones que amb la seva feina del dia a dia podien aturar incendis forestals, especialment en un bosc a tocar la via fèrria de RENFE.

Aquest desallotjament impostat per CAIXABANK comportarà un immediat saqueig i possible enfonsament de l’edifici, cosa que a més d’una actitud de prepotència bancària respon a la manca de manteniment del patrimoni històric col·lectiu, com ara aquesta masia empordanesa, en que la banca segueix la lògica criminal del masclisme: “abans morta que la dona d’un altre”. Així anem!