ARCHILETTERS

NOT TO BE A NUISANCE, BUT NOT TO GIVE FREE SERVICE

NOSALTRES, ELS MONGOLS (2)

Deixa un comentari

Torne de Castielfabib (Castellfabib) i llegesc un retall d’El PUNT del País Valencià:

PERILLA EL GRAN PREMI D’EUROPA.

La sanció a Renault impedeix a Fernando Alonso, un dels atractius per als aficionats,córrer en el circuit urbà de València.

EL PUNT.
La joia de la corona del grans esdeveniments esportius,el circuit urbà de F1 de València,està a punt de convertir-se en una bijuteria. La sanció de la FIA a RENAULT, equip de l’español Fernando Alonso, per una infracció en l’últim premi d’Hongria, ha deixat en l’aire la participació de l’escuderia al Gran Premi d’Europa. La Generalitat, l’Ajuntament i l’empresa organitzadora, Valmor Sports, han llançat un SOS al patró de la F1, Berni Ecclestone, perquè suspenga cautelarment la sanció i deixe participar Alonso. L’asturià és el principal atractiu d’un premi que a tres setmanes de la seua realització, ha venut menys de la mitat de les entrades, unes 30.000.

—————————————————————————————

FLAIXOS:

1. Resaltar la falta d’ortografia remarcada en vermell que es va estenent com una taca d’oli a tot arreu del món mongol. Si més no, això no ho feien ni en Lo Rat Penat quan jo comencí a aprendre/estudiar català pels anys setantes. També resaltar l’anòmal/anormal enfocament de la notícia en aital diari.

2. Els Països Catalans, també coneguts per Mongòlia, som la primera potència turística del món.

3. Tenim una dreteta que no sap fer de dreta de debò, homologable internacionalment vull dir, sinó de banda de macarretes de barri. Gents sense gens de classe. Ja els en poden regalar Rolex, Escadas, Pradas, Vuittons, Bvlgaris, etc….hahahaha

4. Una societat, que és la primera destinació turística, i, que atresora un know-how de primera línia en aquest àmbit, amb un esdeveniment de nivell europeu -i de projecció mundial- entremans els puga fer trontollar per la nímia no participació d’un senyor que en l’actualitat ocupa un discretíssim vuitè o novè lloc del rànquing mundial fa pensar si no tenim els peus -o el cap- de fang. Tal senyor, fou una vegada campió del món, i d’açò fa una pila d’anys. Avui, en el món civilitzat, ja ningú ni se’n recorda. Això es palesa a la radiografia de la notícia adés mostrada. La  divergència disjuntiva entre la classe empresarial i els macarretes de via estreta que intenten de fer veure-hi que ens governen.

5. S’imagina vosté, lector, intentant fer una juguesca similar al govern brasiler per la lesió de Felipe Massa de fa unes setmanes o el de Londres amb el campió de l’any passat, Lewis Hamilton ?

6. Mongolia és una colònia i TOTS els seus polítics oficials (colonials i no) actuen conseqüentment i coherentment. Tenint-hi la participació de tot un Michael Schumacher i no explotar la dita contingència demostra que aquests tratges els vénen massa grans en quant a aquesta mena de celebracions. O no?. Mentalitat de pobrets vassalls.

7. Aquest apunt ha estat introduït amb la notícia extreta d’un diari pressumptament d’esquerretes. Coincident amb els insofribles pseudo periodistes de TV3 i C33 que es dediquen a fer-nos riure, diumenge sí, diumenge següent, també, amb la seua tasca d’assassinat automobilístic, ja sia a mans dels Merlos’ boys, ja sia a mans del Torquemadas’ boys. I també, com no ?; amb la inefable col·laboració troncoperiodística de Canal 8/buit de la RTVV. 

8. El punt de vista que destaque és de collita pròpia. Seria la cerca de l’anglo-saxó: Common Sense. Però com digué el savi de Sueca: el sentit comú, és el menys comú. Si més no, a Mongòlia, tot comparant-la amb qualsevol altre lloc del món.

9. Veient-hi com va la classe periodística mongòlica, se n’adonem que tot és coherent políticament amb la dreteta i l’esquerreta polítiques, mongoles, també.

10. Periodísticament i política?. Esclar: Ens calen polítics i periodistes de deveres.

Conclusions:

A. El campionat d’enguany està manipulat. Evidentment.

B. Els polítics que fan creure que ens governen es dediquen a fer el ridícul pel seu compte i ventura. És un espectacle la mar de divertit. I car. No pel que costen, que és misèria amb una visió d’econòmica general del món, sinó pel que hi deixem a guanyar-ne.

C. Amb l’españolisme tornaran a fotre’ns, i a fotre’s ells, com en l’America’s Cup. Ells també són perseverants en la seua inutilitat.  I si no saben més, que els canvien per polítics de dreta, d’esquerra i de centre de debò. No el teatret de porritos de fira que tenim a hores d’ara.

D. L’empresariat mongol caldria que anara fent un pensament també si li interessa tindre una classe política que sols beneficia l’empresariat d’altres llocs que ens són competència. I amb el desavantatge propi de qui són la corretja de la transmissió parasitària de l’estat d’aquells.

Bo, com diuen a España, per a que m’entenguen:

Quedad, todos, con Dios.

Aquesta entrada s'ha publicat en NOSALTRES, ELS MOGOLS el 18 d'agost de 2009 per josep_blesa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.