marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

6 de maig de 2015
0 comentaris

MARGINÀLIA, EL TALLER DE CAN GAZÀ

Divendres que ve, dia 8 de maig, a les 11 del matí, “Can Gazà, institut contra l’exclusió social”, reobrirà el seu taller “Marginàlia” al polígon de Can Valero, carrer d’Asival núm. 4 de Palma; taller que, fins ara, es trobava a Sa Casa Llarga.

Es tracta d’un projecte recuperador de persones mòltes per l’alcoholèmia, les toxicomanies, la vida i la societat, a través de la recuperació per a l’ús, a la vegada, de la roba, els mobles i altres objectes, incloses les utopies, com s’indica en el full que anuncia aquesta reobertura. Un programa fronterer i per això arriscat que, al capdavall, vol aconseguir l’autogestió dels residents a Can Gazà i de la llista llarga d’altres persones que eventualment i parcial en depenen, a través de l’ocupació que pot permetre l’autofinançament de l’entitat.

El que es vol és eradicar l’ociositat de les persones excloses, la pitjor de les malures que presenten, per tal de restituir en elles l’autoestima necessària per enfrontar amb les mínimes garanties l’abstinència de tota mena de substàncies alienadores. I, conseqüentment, desactivar com sigui els mecanismes de la beneficència que, de poc ençà, s’han tornat a engegar com a resposta al clam social més extrem. Si de veritat volem atendre com correspon a la marginació social extrema, s’ha de treballar amb ella establint tot un seguit de compromisos a fi que el centre del treball i de la recuperació sigui la pròpia persona i no l’entitat que l’acull.

És així que des de “Can Gazà, institut contra l’exclusió social”, se seguirà denunciant la reculada dramàtica en el reconeixement dels drets socials i les retallades vergonyants dels ajusts públics a les persones que no-res tenen.

I és per això que cal fer una visita a aquesta nau, un punt d’intercanvi de dignitats, que altra cosa no és el taller “Marginàlia”.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.