marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

10 d'abril de 2021
0 comentaris

LECTURES SENSE EFECTE

Traüllant pels espais internautes m’assabent que avui fa noranta anys que morí el pintor i escriptor libanès Khalil Gibran i de seguida he recordat el moment que un amic em deixà fullejar un exemplar en castellà del seu “El profeta”. Rondàvem la tretzena d’anys i l’amic em va dir que Gibran era llegit pels hippies i que fins i tot John Lennon el tenia com a poeta de referència. Davant aquestes observacions, no vaig dubtar a llegir el llibre, evidentment.

I la veritat és que no em va fer ni fred ni calor, l’obra, però havia llegit el que suposadament llegien aquells revoltosos que tant ens atreien i era del que es tractava, ho entenguessis o no, t’agradàs o no. No hi he tornat, a Khalil Gibran, com no he tornat a tants altres autors que llegíem per quedar bé amb algú o amb el grup. Eren lectures que no ho acabaven de ser, bé perquè no capíem el que deien –només teníem una grapada d’anys i més ànsia que cos- bé perquè ens sentíem lluny del que deien però no ho podíem expressar perquè ni convenia ni aconseguíem trobar el fil al refús.

I tanmateix, quelcom en quedà d’aquelles lectures recomanades per elements alternatius a l’ortodòxia. Just la corrua de formigues que senties pell endins en llegir el que suposadament llegien els teus ídols, justificava l’aventura que només et deixava la indiferència per penyora.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.