marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

24 de juliol de 2012
0 comentaris

L’AJUNTAMENT DE CALVIÀ NO VA DE GLOSES

La delegació de l’Obra Cultural Balear de Calvià va proposar a l’Ajuntament d’aquest municipi fer un combat de glosadors dins el marc de les festes de Sant Jaume, el patró de la vila. L’entitat denuncia que el regidor de festes, Miquel Bonet Rigo, ha desestimat aquesta proposta cultural i que prohibirà que es pugui dur a terme en cap espai públic de la vila. L’OCB considera que, amb aquesta actuació, l’equip de govern de Calvià, encapçalat per Manuel Onieva, està censurant una manifestació de la cultura popular de Mallorca molt arrelada i que es veu que els incomoda molt i el irrita. L’entitat assenyala que, amb aquesta decisió, el govern municipal calvianer palesa una manca greu de valors democràtics: les llibertats d’expressió i cultural són censurades per uns polítics que encara no han entès el que suposa estar al front d’una institució.

L’OCB recorda que tot representat públic està sotmès a la revisió, observació, valoració i crítica dels ciutadans, i denuncia que en un any que duu en el càrrec, Bonet encara no hagi entès en què consisteix la democràcia i el servei al poble.

L’OCB de Calvià assegura que la decisió presa per l’Ajuntament d’aquest municipi tindrà més ressò que si hagués deixat fer el combat de glosadors, la qual cosa hagués estat una prova d’exercici democràtic. Per l’entitat, la censura decretada pel regidor Bonet no aturarà les seves intencions de dur a terme el combat de glosadors. En aquest sentit, s’està treballant per dur-lo a terme en dates properes.

L’OCB de Calvià manifesta la seva estranyesa per l’evolució de Miquel Bonet Rigo, fundador del partit Ciutadans de Calvià, que promulgava opinions contra la política de Carlos Delgado, anterior batlle calvianer i actual conseller de Turisme del Govern de les Illes Balears, i que veia amb bons ulls els actes que organitzava la Plataforma Calvià per la Llengua, com el combat de glosadors de la Fira de Caprí i Oví de l’any 2009. Ara, recorda l’entitat, com a militant del Partit Popular, no en vol ni sentir a parlar.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.