marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

22 de gener de 2021
0 comentaris

AINA MOLL, UNA GRAN DONA SINGULAR

El text “Aina Moll i Marquès, filòloga pionera i activista compromesa amb la normalització de la llengua catalana”, editat per l’Ajuntament de Palma, era molt necessari per poder atansar-se a una de les personalitats illenques més destacades dels darrers cinquanta anys, ensems que una de les més decisives en el coneixement, promoció i prestigi de la llengua catalana.

Pilar Arnau i Segarra, l’autora, ens ofereix les dades i les referències essencials de la filla gran i deixebla de Francesc de B. Moll per conèixer qui era i quins treballs i afanys l’han duta a ser un dels grans referents de la cultura i de la llengua catalanes de les darreres generacions.

Al llarg de tot el text  Pilar Arnau ens mostra “el seu caràcter conciliador, la seva habilitat persuasiva, el seu talent per assolir el consens, a més de la seva capacitat de feina i al seva gran disponibilitat”, trets que la faran destacar en els seus estudis filològics i l’activitat que se’n desprenia, la seva responsabilitat al cap davant de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya o de la Campanya Interinstitucional de Normalització Lingüística de les Illes Balears.

Efectivamen,t l’obra és un repàs divulgatiu força documentat de l’activitat pública d’Aina Moll: “l’excel·lent alumna i estudiant universitària; la lingüista vocacional; la precursora de la recerca acadèmica a l’estranger; la pragmàtica opositora i la pionera catedràtica de francès; l’activista tenaç i la política compromesa amb la normalització lingüística”.

Un bon treball prologat per Isidor Marí que cal difondre arreu i cal animar a què es llegeixi encara que la portada no faci justícia ni a Aina Moll ni a l’autora, Pilar Arnau; i ho dic amb tot l’afecte vers totes dues.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.