PRESENTAT L’ANY LLOMPART

Avui divendres dia 12 de gener, en el Parlament de les Illes Balears s’ha presentat l’”Any Llompart” tot commemorant el vint-i-cinquè aniversari de la mort del poeta i activista. En l’acte hi han pres part la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur; el vicepresident i conseller insular de Presidència del Consell de Mallorca, Jesús Jurado; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió; Jaume Guiscafrè Danús, director del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, i Jaume Mateu i Martí, president de l’OCB.

Ha presentat l’acte, Pilar Arnau, coordinadora de la Comissió Any Llompart formada per la Universitat de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, les Conselleries de Cultura Participació i Esports, i d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears, Obra Cultural Balear, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i Cèlia Riba, hereva i marmessora de Josep M. Llompart.

La coordinadora de la Comissió ha indicat també que a banda d’aquesta Comissió, hi ha altres entitats públiques i privades que col·laboren amb la programació de l’”Any Llompart”, que s’obrirà a les quatre illes i a la resta de països de parla catalana a través de l’Institut Ramon Llull. D’altra banda, ha anunciat que en breu estarà operatiu el web www.anyllompart.cat.

Els actes commemoratius s’encetaren la Nit de la Cultura de l’OCB, que se celebrà al Teatre Principal de Palma el passat dia 28 de desembre, en el decurs de la qual es dedicaren uns instants a fer present Llompart. D’altra banda, el calendari de l’entitat també té de protagonista el que fou el seu president del 1976 al 1983.
Aquest mateix mes i en el marc de les festes de Sant Sebastià de Palma, dia 20, l’AELC farà un brindis llompartià al Casal Balaguer, abans del lliurament dels Premis Ciutat de Palma, que també dedicaran una atenció preferent a Josep M. Llompart. Finalment, el dia de la seva mort, dia 28, el Teatre del Mar li dedicarà un recital.

Les entitats de la Comissió estan confeccionant o tancant els actes que ocuparan tot l’any 2018 i que pretenen tornar a posar en primer pla l’obra i la figura d’una de les personalitats més destacades de l’arxipèlag dels darrers cinquanta anys. El 2018 llompartejarem de valent, això és, ens proposarem assolir nivells òptims de rigor, constància i fermesa, les branques més esponeroses de l’excel·lència que ell assolí.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *