tempus fugit

de tot i de res

«rondalles i cançons, mentides són»

28 de setembre de 2023

Si la teva solemne presència deguda a la potencialitat de la negror del teu plomall impressiona, sàpigues que, a més a més, mentre retruny el soroll que fas amb l’agut bec picotejant damunt la menjadora de plàstic, tota la majestuosa presència adquireix trets d’aquella imperiosa inquisició dels tribunals de negres eclesiàstics espicassant la víctima per

Llegir més

“arquimediades”

27 de setembre de 2023
General

Mentre un deia “dona’m una palanca prou llarga i un punt de suport, i mouré el món”, molt abans altres, amb palanques o sense, ja es van preocupar de deixar constància de la seva  cultural força talaiòtica.

Llegir més

“de bon tros”: amb una gran diferència

26 de setembre de 2023
General

Mai se sap si és qüestió de paciència o deixadesa, el cas és que hi ha ocasions en què el conjunt ocrós de les tiges i flors seques d’algunes plantes, de bon tros, resulten d’una bellesa superior al de la verdor que les precedia.

Llegir més

sublim dilema consumista

25 de setembre de 2023
General

Quan la fam de cultura competeix amb la set de la frívola realitat d’actuals estils musicals, tens dues opcions; una podria ser entrar en una biblioteca pública i l’altre, també podria ser entrar en el primer bar.  

Llegir més

la relaxació

21 de setembre de 2023

Tens tota la pinta d’estar bé amb tu mateix i, ho sé perquè conec aquesta mirada que és la mateixa que posa tota la vostra espècie quan, ben peixada, cerca aquell lloc habitual confortable de l’entorn per jaure sense cap pensament -ja sigueu felins casolans o sense sostre- de fotre res.

Llegir més

el poder del roig i del taló d’agulla

20 de setembre de 2023
General

Una llampant i vistosa variant de calçat en oferta al magatzem de vell, tot fa pensar que atraurà aquella mena de mirades que, sota l’actiu classificador cerebral, les consideraran o bé d’elegància, d’encant, d’atractiu, de seducció, d’encanteri, de fascinació, de glamur…, o bé de fatalisme, d’aversió, d’angúnia i, a correcuita resumint per manca d’empatia, de

Llegir més

gallus gallus domesticus

15 de setembre de 2023

Així, lliures i en grup picotejant-ho tot amb repetitiu moviment convulsiu sembleu més dignes –però no ho sou- que els vostres germans captius en enormes naus industrials per la reproducció i cria desmesurada de l’empresariat avícola avar d’aconseguir més per, mai millor dit, menys ètica animalista. Com sempre, la Viquipèdia ens parla de vosaltres i

Llegir més

mar llisa, mar plana

14 de setembre de 2023
General

De fet, en mig de tantes turbulències generalitzades, en lloc de París, com deia aquell al final d’una pel·lícula, sempre ens quedarà un lloc en calma transitòria.

Llegir més

normalització lingüística?

12 de setembre de 2023
General

Curiosament (no podria ser d’altra manera que diria aquell), dos cartells d’oferta gastronòmica redactats en cada una de les llengües del passat reialme colonitzador de l’illa.  

Llegir més

vet aquí

5 de setembre de 2023
General

Vet aquí, a la descarada, la contaminació de l’aire per l’ús i abús de combustibles no renovables. Vet aquí, a la descarada, la impotència que provoca la sordesa institucional si protestes contra grans empreses contaminants del medi ambient. Vet aquí, l’ancestral patent de cors encara vigent damunt de segons quines activitats marítimes pel que fa

Llegir més