FINESTRA FOTOGRÀFICA

Benvinguts al bloc personal d'en Francesc Cabiró (un espai actiu des de 2007). El destí natural d'una fotografia és ser mostrada, i ajudar a expressar una idea o transmetre algun missatge.

1 de març de 2008
2 comentaris

Apunts de política (2) – Immigració –

1 de Març 2008

Ahir es va poder veure per televesió un veritable debat polític, on hi participàven els principals candidats catalans a les properes eleccions legislatives.

De tot el que s’hi va dir, em van cridar l’atenció dues frases que voldria destacar, una de caire positiu i l’altre de negatiu:

La primera, del Sr. Duran i Lleida :
 
“Quan es pateix necessitat, no és possible ser lliure”.

Penso que és tota una declaració en favor de les polítiques socials i que intenta reflectir el que hauria simbolitzar l’essència de la democràcia. (Un altre cosa és com s’hauria d’aplicar el que la frase diu per resultar del tot efectiva).

La segona, de la Sra. Nadal :

“Espanya no pot convertir-se en la Seguretat Social del món”.

Aquesta la trobo especialment desafortunada doncs convé recordar que durant les dècades posteriors a la guerra civil, va haver-hi als països més avançatas de centre-Europa moltíssima immigració procedent de la península ibèrica, precisament sobrada de precarietat i mancada de llibertat, i que va poder aprofitar-se aleshores dels avantatges socials que aquells països els podien oferir.

Crec que quan es parla d’immigració convindria tenir present una certa perpectiva històrica de la situació, i pensar que estem parlant de persones que busquen una vida millor.

Fotografia : (és de la Diana Baidal, del seu recent viatge al Marroc)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.